Z Jarolímů má nyní trenérské místo jen ten nejmladší. Olympii už ovšem nevede...

Z Jarolímů má nyní trenérské místo jen ten nejmladší. Olympii už ovšem nevede...

Zatímco Karel Jarolím je od svého loňského konce u reprezentace stále bez angažmá a podobně je na tom po ukončení spolupráce s divizními Benátkami nad Jizerou jeho syn Lukáš Jarolím, další rodinný příslušník David Jarolím práci má.

Už však nevede třetiligovou Olympii Radotín, nýbrž nováčka ČFL SK Rakovník. "Je pravda, že trenérské místo mám teď v rodině jen já. Trenéřina je moje současná priorita. S šéfem klubu jsme se dohodli velmi rychle," ozřejmil na stránkách sport.cz bývalý hráč Hamburku, Evianu, Norimbermku, Slavie či Mladé Boleslavi, jenž stále aktivně hraje v Pražském přeboru v barvách Újezdu nad Lesy.

Zatímco na předešlé adrese mělo pár hráči profi podmínky (v kádru byl například exreprezentant Martin Jiránek), v Rakovníku už pracuje na ryze amatérské bázi. "Tam se trénovalo dopoledne, tady chodí hráči do zaměstnání, takže bude příprava až po ní. I cíle jsou jiné. Ale je to pro mě výzva. Určitě nebudu chtít nikoho na tréninku strhat, z hráčů mám dobrý pocit, jsou poctiví, drží pohromadě," liboval si nejmladší z Jarolímů, jehož slova vyšla na serveru sport.cz.

Časem by se chtěl posunout i do vyšších soutěží, nicméně nejprve se bude muset dostat na studium nejvyšší trenérské licence, což se mu zatím nepodařilo. "S bráchou jsme neuspěli, ale určitě je to můj cíl," ubezpečil sportem.cz citovaný Jarolím, jenž k sobě zatím nevábí ani svého o tři roky staršího sourozence, který pošilhává i po práci hráčského agenta...

"Bráchu lákat nebudu. On se taky vidí na pozici hlavního trenéra a ve třetí lize to není o nějaké šíři realizačního týmu," uzavřel na stránkách sport.cz čtyřicetiletý kouč s devětadvaceti mezinárodními starty za Českou republiku.