Hlavní obsah

Chcete se zdokonalit v řízení? Pardubice pořádají preventivní akci

Nejen pardubičtí mladí řidiči dostanou možnost si vyzkoušet své auto i sami sebe v nestandardních situacích, a to na městem pořádané akci Dny dopravní bezpečnosti. Kromě teorie je čekají i praktické jízdy couvání, slalom nebo jízdy smyku, řekli novinářům pořadatelé. Jako spolujezdec spolu se zájemci usedne do auta i bývalý plochodrážní závodník Lukáš Dryml.

Foto: Autodrom Most

Kurz bezpečné jízdy (Ilustrační foto)

Článek

„Nezkušení řidiči se často přeceňují, když předjíždějí v nepřehledných místech,” řekl Dryml. V moderních vozech si zájemci budou osvojovat mnohé zásady bezpečné jízdy, dodal.

Organizátorem Dnů dopravní bezpečnosti mladých řidičů v Pardubicích je radnice. Reaguje na statistiky dopravních nehod, v nichž často i fatálně chybují právě motoristé, kteří nemají dost zkušeností s řízením. „Nevyježdění řidiči jsou často strůjci dopravních nehod, na ně cílíme preventivní informace, teoretické i praktické,” řekla Jana Procházková z odboru sociálních věcí pardubického magistrátu.

Jak moc pomáhá ABS? Zkusili jsme kurz bezpečné jízdy v autě bez něj

AutoMoto

Akci město pořádá s pardubickou univerzitou, složkami IZS i komerčními subjekty. První den programu bude v areálu univerzity. S lektory si příchozí otestují zručnost a přesnost při slalomech či couvání v úzkém prostoru. Případně si nasadí brýle, které simulují vizuální vnímání člověka, který pil alkohol nebo si vzal drogy. Navíc si zájemci mohou nechat změřit zrak.

Čeští senioři se mohou zdokonalit v řízení, projekt startuje ve druhém ročníku

AutoMoto

Ve čtvrtek program pokračuje na vojenském letišti ve Starém Máteřově. Organizátoři připravují praktická cvičení. Lidé se pokusí zvládnout vůz ve smyku, projedou prudkou zatáčkou a zkusí si prudké brzdění. „Lektor bude s řidiči ve vozidle, takže se nemusí bát. Zkusí si dynamické couvání různých typů vozidel, levostranné, pravostranné řízení, manuál, automatickou převodovku,” řekl Pavel Svoboda z Univerzity Pardubice. Příchozí si budou moci disciplíny vyzkoušet s vlastním vozem, nebo s jedním ze dvou připravených zkušebních aut.

Vyzkoušeli jsme školu smyku. Za volantem jsou klíčové dvě věci

AutoMoto

Akce se koná ve středu 9. října v prostorách Univerzity Pardubice a ve čtvrtek 10. října na vojenském letišti ve Starém Máteřově. Není třeba žádné registrace, stačí prostě přijít, akce je bezplatná. Primárně je určena pro ty, kteří mají řidičské oprávnění krátkou dobu, ale může přijít kdokoliv.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám