Páté místo obsazeno. Turnaj mistryň má jistý také Ósakaová

4. 10. 2019, 21:12
Aktuality 5
Japonka Naomi Ósakaová se jako pátá hráčka v pořadí kvalifikovala na Turnaj mistryň. Vítězka letošního Australian Open si zajistila start na prestižním vrcholu sezony dnešním postupem do semifinále turnaje v Pekingu.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

Už dříve se do Shenzhenu na závěrečnou akci roku pro osmičku nejlepších hráček kvalifikovaly vítězka Roland Garros Ashleigh Bartyová z Austrálie, Karolína Plíšková, wimbledonská vítězka Rumunka Simona Halepová a šampionka US Open Bianca Andreescuová z Kanady.

O postup na Turnaj mistryň dál usiluje i šampionka z roku 2011 Petra Kvitová, která má na kontě už šest startů. V žebříčku sezony jí aktuálně patří šesté místo za Ósakaovou a je nepravděpodobné, že by se na turnaj nekvalifikovala.

Další dvě postupové pozice s větším odstupem za Kvitovou drží Elina Svitolinová a Serena Williamsová. Na deváté příčce figuruje Kiki Bertensová, která se už zítra může dostat na sedmou příčku, pokud v Pekingu porazí Bartyovou a postoupí do finále. Ve hře je ještě Švýcarka Belinda Bencicová.

Turnaj mistryň s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos uskuteční poprvé v čínském Shenzhenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
Petra už má TM taky stoprocentně jistej. Po dnešní poážce už jí Bertensová nemůže předstihnout ani teoreticky a totéž samozřejmě platí i o Bencicový ...
Reagovat
petrulinka
Je to tak, už figuruje jako 6 potvrzená na TM
Reagovat
tommr
ona to byla stejně jen formalita, ale přesto je potěšující, že už to má definitivně potvrzený ... :)
Reagovat
Fandina
jupíííííííííííííííí

https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
Alien
A už se také stihla odhlásit z Lince! To bylo radosti, že tam může startovat!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist