BK MLADÁ BOLESLAV

Pavol Skalický: První místo v tabulce? Dobrý pocit, teď to ale nic neznamená

4. 10. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po bezgólové první třetině se boleslavští hokejisté rozstříleli a ve druhé třetině nasázeli Litvínovu pět gólů, čímž prakticky rozhodli o tom, že ve městě automobilů zůstanou tři body. Na vítězství a gólech se podílel také útočník Pavol Skalický (1+1), který zněl sice po zápase skromně, i tak na něm ale byl znát dojem z dobře odvedeného utkání.

Bruslaři se výhrou nad Litvínovem a lepším skóre oproti soupeřům vyhoupli na první místo extraligové tabulky. Aktuálně mají Boleslavští 16 bodů, v této extraligové sezóně prohráli zatím jen jednou. "Určitě je to dobrý pocit. V momentální části sezóny to ale neznamená nic. Měli jsme dobrý start, ano, ale sezóna je dlouhá a musíme stále pracovat na tom, abychom odstraňovali malé chybičky a vypilovali naši hru do detailů. Chyby se stanou, nedá se hrát na sto procent, vždycky se nějaká chyba stane. To je hokej. Ale jak říkám, sezóna je dlouhá a je pěkné, že teď jsme asi první - nevím, neviděl jsem ani tabulku. Ale bude to ještě dlouhé. Nesmíme se uspokojit a stále hrát náš hokej," říká Pavol Skalický.

První místo v tabulce po sedmi kolech nepřeceňuje ani trenér Pavel Patera. "Máme odehraných jen sedm zápasů. Určitě nás těší, že se pohybujeme vysoko, ale zatím to nic neznamená. Nevím co k tomu po sedmi kolech říct," řekl trenér na tiskové konferenci po utkání.

Třiadvacetiletý útočník zmínil také ztrátu čistého konta. Dlouho to totiž vypadalo, že by Jan Růžička v utkání nemusel inkasovat, v 54. minutě ale přišla studená sprcha a Litvínov snížil na 5:1 z pohledu domácích. "Vedli jsme a potom jsme začali hrát lehkovážně. To se nevyplatí. Jasně, stane se něco, ale měli bychom to co nejvíce eliminovat," dodal sebekriticky urostlý útočník.

Skalický už v první třetině neproměnil několik gólových šancí. To, co se ale nepovedlo v úvodu utkání, napravil v prostřední třetině, kdy se prosadil ve 35. minutě gólově a ve 37. minutě byl ještě jedním z asistentů, kteří přihráli na gól Marka Hrbase. "Tlačili jsme se do toho předbrankového prostoru, protože jsme si říkali po první třetině, co musíme změnit. Potom jsme se tam tlačili a napadalo nám to tam," dodal Pavol Skalický.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím našeho YouTube kanálu:


×
Dnes v 17:00 | DOR
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav