Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Týrali ho jako štěně. Z nového domova se Čaky radoval jen chvíli, roztrhala ho smečka psů

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
5. října 2019
05:15

Čaky byl roztomilé osmiměsíční štěně křížence jezevčíka. Manželé Andělovi ze středočeského Svatbína, oba profesí veterináři, si jej adoptovali ze spolku Dočasky De De. Čaky měl ale smůlu. Na vedlejší pozemek jej zatáhla a tam ho pak roztrhala smečka velkých švýcarských salašnických psů, kterou chová sousedka.

Čaky byl odebrán nepřizpůsobivým majitelům. V dočasné péči měl trávicí problémy, kvůli kterým byl hospitalizován na veterinární klinice, kde pracuje Dušan Anděl. Veterináři padlo štěně okamžitě do oka. „Zamiloval si ho, proto jsme si ho nakonec adoptovali,“ řekla Andrea Andělová.

Adoptovaný Čaky byl ještě štěně, bylo mu osm měsíců Adoptovaný Čaky byl ještě štěně, bylo mu osm měsíců | archiv rodiny

Horor u plotu

Čaky si v nové rodině postupně zvykal, začal zvládat povely, byl učenlivý a miloval děti. S rodinou ale bohužel žil jen tři týdny. „Šli jsme za manželem, který pracoval na zahradě. Pejsek běžel k plotu, mladší syn za ním. Za plotem byli psi sousedů, kteří mají chovatelskou stanici. Psi rozervali plot, jedna z fen se nám dostala na pozemek a napadla i syna. Naštěstí jsem ho stačila stáhnout, bohužel, pejska už ne. Dírou v plotě se za ní rvali další psi, Čakyho si podali a bohužel nám ho zabili,“ popsala paní Andrea.

Smečka za nedostatečným plotem dál útočí Smečka za nedostatečným plotem dál útočí | Jana Ulrichová

Ničeho nedosáhli

Manželé Andělovi vše oznámili policii a případ se také snažili řešit se sousedy. „Psi opakovaně pronikali na naše pozemky. Opakovaně došlo i k poničení plotu bez jakékoliv náhrady. Situace už je neúnosná,“ řekl Dušan Anděl. Dodal, že chtěli, aby si sousedé dostatečně zabezpečili plot tak, aby se situace nemohla opakovat, podle svých slov ale nedosáhli ničeho.

Prostrčí hlavu

Chovatelka Ivana Lipenská připustila, že se sousedy nemají kvůli své chovatelské stanici dobré vztahy. „Bohužel k zabití pejska došlo, já jsem se jim ale za to celou dobu omlouvala. Říkala jsem, že je mi to líto, nabízela jsem, že jim to uhradím, ale paní Andělová mi neustále jen nadávala. Přitom jejich pejsek mé psy provokoval,“ prohlásila. Dodala, že plot okamžitě zabezpečila, reportérky Blesk tlapek se ale na místě přesvědčily, že nedostatečně. Mohutní psi mohou stále na několika místech prostrčit minimálně hlavu.

Ivana Lipenská řekla, že jí je smrti Čakyho líto Ivana Lipenská řekla, že jí je smrti Čakyho líto | Kateřina Lang

Jen přestupek

Ivana Lipenská Blesk tlapkám také tvrdila, že podle krajské veterinární správy, která u ní po incidentu udělala kontrolu, má vše v pořádku. Z odpovědi na podnět, který mají Blesk tlapky k dispozici, ale vyplývá, že inspektoři zjistili u Lipenských porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání. Případ přesto skončil jen na stole úředníků, kteří jej řeší jako přestupek.

 

veterina_distribuce ( 10. října 2019 16:58 )

samozřejmě máte právo napsat svůj názor, nicméně jste na špatné adrese ... ale to je vlastně tady asi jedno, jak tak koukám.

naidka ( 8. října 2019 08:13 )

Zajímavé příspěvky. Blesku-tlapky, co vy na to?

sigmae ( 8. října 2019 01:25 )

pokud Lipenská prokazatelně provozuje množírnu, to je zakázané, zkuste podat trestní oznámení

Hoppe ( 7. října 2019 22:43 )

Anonym01, prozrad nám svého dealera, evidentně solidní materiál...

Hoppe ( 7. října 2019 22:32 )

Vážený pane Lipenský aneb Veterina - distribuce, je jistě šlechetné, že se zde zastáváte své ženy, jako chovatelky, nicméně my, co prostředí a praktiky vaší CHS pravidelně a s velkým despektem sledujeme, dobře víme, že jste jen pěkně vypečená dvojka nechutných lidských hyen, jen velmi okrajově se podobající kvalitnímu chovu. Jste hnojem celé obce a bydlet ve vašem sousedství je minimálně očistec. Díky našim zákonům vám procházejí neuvěřitelné prasárny, parazitujete na svých psech, ze kterých jste vaší "skvělou" péči vytvořili asociální nešťastnou, v žumpě uvězněnou smečku, která ve vaší obci nejednou napadla při svých nekolika útěcích jiné psy, hospodářská zvířata, kterých se právem obávají i lidé. Na oko možná vypadáte, jako příkladní chovatelé, ale reálně jste psychopati, co ostatní jen terorizují svou existencí. Možná by jste se měl pochlubit, kolik jste ve své garáži provedli císařských řezů na neustále rodících fenách, kolik nových majitelů vašich štěnat jste podvedli, v souvislosti s jejich loketními i jinými displaziemi, zatajením dědičných vad, nebo kolik vašich psů se mezi sebou ve vaší smečce potrhalo navzájem či zabilo, což je logické při chovu tří plemen na jedné malé zahradě. Vaše ubohé inzeráty na Bazoši nebo jiných inzertních servrech, na namnožená štěnata, jen velmi málo korelují s adekvátními postupy kvalitní CHS, stejně jako nabídky kontinentálních buldoků, které také míváte v repertoáru. Jste zlý a zákeřný člověk, který zde veřejně lidsky uráží oba manžele Andělovi, kterým vy a vaše žena nesaháte ani k ploskám nohou, protože oni se nejen Andělovi jmenují, oni skutečnými Anděly i jsou, na rozdíl od vás. Zatahovat do vašich lživých a zákeřných bezpáteřních výlevů i děti, dokáže jen totální lidská ***, morální troska, zvrácená osobnost, bez špetky soudnosti, která se nezastaví před ničím a kterou bezpochyby jste. Je mi z vás na zvracení !!

Zobrazit celou diskusi