Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradec zastavil Pardubice, další výhru si konečně připsali na Žižkově i ve Varnsdorfu

Už žádný tým není ve druhé fotbalové lize bez porážky. V Hradci Králové padly i dosud suverénní Pardubice, které však dál vedou tabulku, zatímco Hradec je čtvrtý. Jinak se favoritům dařilo. Po vítězství fotbalistů Jihlavy v páteční předehrávce jedenáctého kola nad Sokolovem 3:1 uhrály v sobotu dopoledne všechny body i další týmy ze špice tabulky. Druhá Dukla, která porazila 1:0 Prostějov, čtvrté Brno, jež zvítězilo 4:1 v Chrudimi, i pátý Třinec po výhře nad Vítkovicemi 3:2. Sérii bez vítězství přerušily Žižkov, který porazil 1:0 Vyšehrad, i Varnsdorf, jenž udolal Vlašim 2:1.

V Hradci Králové se v tamním derby s Pardubicemi očekával atraktivní zápas, ale byl to spíš boj o střed hřiště a minimum šancí. O vítězství domácího celku, který se svým tradičním rivalem ještě nikdy neprohrál a to udržel i tentokrát, rozhodl po rohu Vlkanovy přesnou hlavičkou kapitán Martinec už ve čtrnácté minutě.

Po změně stran se snažily Pardubice zrychlit hru, ale moc to nepomohlo, a když už se jejich hráči dostali k zakončení, což se stávalo výjimečně a většinou před vápnem, vyslali střelu do míst, kde by na zrenovovaném stadionu měly být tribuny. To se však v Hradci opět odkládá na neurčito. Zato tři body jsou doma. 

Sokolov v pátek začal na půdě velkého favorita dobře, už ve 4. minutě ho v Jihlavě poslal do vedení osamocený Jakub Selnar.

Domácí zachránil Lukáš Vaculík – ve 43. minutě totiž vyrovnal a devět minut před koncem uzavřel skóre na 3:1. Mezitím obrátil stav Lamin Jawo. Hosté mohli před rozhodující trefou jihlavského kapitána několikrát vyrovnat, ale jednou jim zkazil radost praporek pomezního rozhodčího a poté brankář Vejmola.

Dukla potvrdila dobrou formu a vyhrála potřetí za sebou, znovu o gól. O jedinou branku týmu, který v minulé sezoně sestoupil z nejvyšší soutěže, se po necelé čtvrthodině přesnou střelou do horního rohu postaral Tetour. Oba týmy v utkání zahodily celou řadu šancí.

Brno se po rozpačitém vstupu do sezony pomalu dostává do formy. Zbrojovka venku zvítězila poprvé po třech druholigových zápasech a z posledních čtyř kol si připsala devět bodů. Chrudim sice rychle vedla, ale Brňané díky vlastní brance domácích ještě do půle srovnali a v druhém dějství svou převahu korunovali třemi góly v posledních 20 minutách. O obrat se zasloužili střídající hráči - dvakrát skóroval Fousek a jednou Štepanovský. Za stavu 1:1 chrudimský Froněk napálil z penalty břevno.

Vítkovice ve slezském derby dokázaly dotáhnout dvoubrankovou ztrátu, ale v 72. minutě rozhodl technickou střelou do horního rohu třinecký Bedecs. Domácí v soutěži zvítězili počtvrté za sebou a mají stejně bodů jako Brno.

Fotbalisté Žižkova porazili 1:0 Vyšehrad, když se o jedinou branku postaral po půlhodině hry Jaroslav Diviš. Žižkov si připsal první vítězství po sérii dvou remíz a dvou porážek, naopak Vyšehrad ani na šestý pokus venku nedokázal zvítězit. K bodům hostům nepomohla ani krátká přesilová hra po vyloučení Michala Řezáče v nastavení.

Ve druhém nedělním duelu si Varnsdorf poradil 2:1 s Vlašimí a po pěti porážkách za sebou si připsal teprve druhé vítězství v sezoně. Severočeši sice prohrávali, ale po gólech Erika Micovčáka a Lukáše Nováka po přestávce skóre otočili a opustili poslední místo i pásmo sestupu. Od něj je však dělí jediný bod.

11. kolo druhé ligy:

Hradec Králové - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 14. Martinec. Rozhodčí: Orel - Paták, Ratajová. ŽK: Čech, Firbacher, Leibl - Toml. Diváci: 1062.

Jihlava - Sokolov 3:1 (1:1)
Branky: 43.a 81. Vaculík, 56. Jawo - 4. Selnar. Rozhodčí: Klíma. ŽK: Štípek, Hošek (oba S).

Dukla Praha - Prostějov 1:0 (1:0)
Branka: 13. Tetour. Rozhodčí: Vojkovský - Novák, Mikeska. ŽK: Souček - Biolek, Schuster, Píchal. Diváci: 753.

Chrudim - Brno 1:4 (1:1)
Branky: 16. Kesner - 71. a 90.+3 Fousek, 45. vlastní Řezníček, 90.+1 Štepanovský. Rozhodčí: Denev - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Rybička - Pavlík, Vaněk, Růsek, Krška. Diváci: 823.

Třinec - Vítkovice 3:2 (2:1)
Branky: 10. Akulinin, 23. Kubala, 72. Bedecs - 25. Stříž, 49. Buchvaldek. Rozhodčí: Dorušák - Vodrážka, Lakomý. ŽK: Janoščín, Samiec, Kubala - Cverna, Surzyn, Holiš, Balcárek (trenér). Diváci: 369.

Líšeň - Ústí nad Labem 1:3 (0:2)
Branky: 87. Hladík - 43. a 46. Dramé, 2. Prošek. Rozhodčí: Cieslar - Mojžíš, Bureš. ŽK: Hlavica, Bačo - Krátký, Matějka. Diváci: 1050.

Viktoria Žižkov - Vyšehrad 1:0 (1:0)
Branka: 31. Diviš. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hurych. ŽK: Opluštil, Martan, Řezáč - Verner. ČK: 90.+4 Řezáč. Diváci: 1012.

Varnsdorf - Vlašim 2:1 (0:1)
Branky: 56. Micovčák, 68. Novák - 12. Pilík. Rozhodčí: Adámková - Batík, Klupák. ŽK: Breda - Janda, Průcha, Fotr. Diváci: 385.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články