Dnes Čtvrtek - zatazeno 11°C
Zítra Pátek - polojasno 16°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Chystá se oprava opuštěného domu v Praze 7, předpokládaná hodnota zakázky se zvýšila o miliony
Dům v Dobrovského ulici už roky chátrá. Foto: P7

Chystá se oprava opuštěného domu v Praze 7, předpokládaná hodnota zakázky se zvýšila o miliony

U pětipatrového domu v Dobrovského ulici byl v roce 2012 při plánované výměně zdravotechniky zjištěn masivní výskyt dřevomorky v dřevěných stropních konstrukcích a krovech. Později bylo potvrzeno narušení statiky domu, které vyžaduje výměnu všech stropních konstrukcí. Od roku 2013 je dům prázdný. Brzy začne jeho oprava.

Praha 7 zpracovala projekt na kompletní revitalizaci domu včetně změny vnitřních dispozic a přístavby výtahu, který nyní v domě schází. „V domě vznikne 15 bytů podporovaného bydlení, služební byty pro učitele, hasiče či policisty i byty zvláštního určení pro lidi se zdravotním postižením,“ uvedl místostarosta Prahy 7 Kamil Vavřinec Mareš.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 40,7 milionu korun bez DPH, téměř 29 milionů pokryje dotace magistrátu. Stavební práce by měly trvat zhruba rok a půl. „Věřím, že o tuto významnou zakázku bude mezi stavebními firmami zájem a začneme s opravami co nejdříve,“ doplnil Kamil Vavřinec Mareš.

O rekonstrukci vybydleného domu se hovoří už několik let. Vedení Prahy 7 před dvěma lety, tedy ještě v minulém volebním období, schválilo dotaci na kompletní rekonstrukci domu, včetně rozšíření počtu malometrážních bytů z 10 na 15.

Předpokládané náklady na revitalizaci domu činily na podzim 2017 zhruba 36 milionů korun, během uplynulých dvou let se však navýšily o téměř pět milionů. Dotace od magistrátu přitom zůstává stejná, tedy necelých 29 milionů korun.


Autor: TZ, red

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

23. dubna 2024 v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Další články
Nahoru