InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sportovní hvězdy přispěly Štěpánkovi k lepšímu životu

MILEVSKO – Dobří lidé jsou stále mezi námi! Celkem 112 020 korun bylo první říjnovou sobotu předáno rodičům malého Štěpánka na milevském zimním stadionu u příležitosti 1. ročníku Benefičního exhibičního utkání s názvem Happy Cup 2019, jehož účelem bylo při příležitosti výročí 85 let milevského hokeje pomoci právě malému Štěpánkovi za přispění partnerů a široké veřejnosti k lepšímu životu. Akce proběhla pod záštitou nadace Život Dětem a za Milevsko ji měla „na svědomí“ parta přátel v čele s bývalým místním hokejistou Mariánem Šťastným. Účet bude otevřen ještě minimálně měsíc, takže můžete i nadále přispívat. Jihočeské týdeníky byly hrdým partnerem akce!

Do Milevska dorazila k exhibičnímu utkání mezi Milevsko Happy Teamem a Praha Restart Teamem obrovská plejáda bývalých vynikajících sportovců, kteří ukázali, že ze svého umu takřka nic nezapomněli – po místní ledové ploše se tak za hosty, vedené legendárním Janem Gustou Havlem, proháněla taková jména jako současný prezident českého hokeje Josef Řezníček nebo bývalý reprezentant Martin Kodada, na domácí straně pak zářili bratři Ťoupalovi či přeběhlík z fotbalu a legenda pražské Sparty Jiří Novotný.

Praha Restart Team sice začal zostra, když hned v první minutě otevřel skóre Švec, ale jinak byli v první třetině výrazně lepší domácí Milevšťáci, kteří odcházeli na přestávku za stavu 6:2 ve svůj prospěch. Kouč Jan Gusta Havel tak sliboval v přestávkovém rozhovoru „bouřku" v kabině, která asi skutečně následovala, protože ve druhé části padaly branky přesně v opačném gardu, takže byl po prostřední dvacetiminutovce stav vyrovnaný 8:8! Ve třetí třetině už bylo přece jen znát, že žádný z týmů nechtěl odejít ani z charitativního utkání poražen, takže se hra zrychlila a přestaly padat branky. Za stavu 8:8 tak musely rozhodnout až nájezdy, které překlopil na domácí stranu kapitán Radek Ťoupal – 9:8. To vše za výborného doprovodu známého moderátora Matouše Rajmonta.

Milevsko Happy Team – Praha Restart Team 9:8 po sn. (6:2, 2:6, 0:0 – 1:0).

Milevsko: Petřík st., Vyskočil, Havlík – M. Šťastný, Němec, J. Tomeček, Zeman, P. Tomeček, M. Votruba – Daniel, V. Šťastný, Němcová, J. Šťastný, R. Ťoupal, K. Ťoupal, Hrdel, Novotný, Doktor Buben, Petřík ml., Král, O. Ťoupal. Trenér Z. Šťastný a manažer Filip Tůma.

Praha: Žahour, Lawrence-Jones – Toužimský, Mařík, J. Kodada, Maškarinec, Duchán, Vejvar, Řezníček – M. Kodada, Švec, Vlasák, Hruška, Dvořák st., Vltavský, Čáp, Plaček, Dvořák ml., Bartoš, Drábek. Trenér Jan Gusta Havel a prezident HC Restart Teamu Adelin Poriazov.

Další zajímavosti přineseme ve středečních Milevských novinách. Chybět nebudou informace o Štěpánkově nemoci. O své čerstvé dojmy a pocity z akce se podělí její hlavní organizátor Marián Šťastný a chybět nebude ani krátký rozhovor s legendárním Janem Gustou Havlem. Ten vypátrá v paměti své vzpomínky na Milevsko a krátce promluví také o situaci ze světového šampionátu v roce 1969 ve Stockholmu, kde odmítl na protest proti okupaci ČSSR podat ruku hráčům sovětského týmu a následně si přelepil komunistickou hvězdu na dresu. To všechno, aby vyprovokoval národ k honbě za demokracií. 

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    Martin Kodada nikdy v žádném reprezentaci nehrál ...

    Vloženo 7.10.2019 13:22:33

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Je úžasné vidět jak jsou lidé v dnešní době ochotni pomoci a věnovat svůj čas a peníze pro dobrou věc.O to smutnější je fakt,že zdravotní pojišťovny od takto postižených davají ruce pryč.A zatímco si vozí zadky v novych autech a vyhřívají se v nových budovách za miliony tak osumdesat tisíc je pro ně neadstandard.Zajímalo by mne jestli ten chovatel jedovatého hada,kterého minuly týden uštkl jeho chřestýš si ten výlet vrtulníkem do prahy zaplatí a naslednou péči samozřejmně taky.Nep4eji mu nic špatného aleherpeticka encefalitida se nepta chces mně dostat.Pokud si někdo pořídí zvíře,které ho může ohrozit na životě je to jeho rozhodnutí,jeho riziko a mněl by za to nést také plnou odpovědnost.Když nejsou peníze na lécbu malých dětí tak proc sou na lécbu kuřáků,alkoholiků,feťáků a pod.Oni přece mněli možnost volby,ale nemocný děti ne!

    Vloženo 7.10.2019 12:14:36

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Skoda, ze prislo tak malo lidi.

    Vloženo 6.10.2019 12:14:38

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace