Klausové, hnůj, ulevil si včera Schwarzenberg kvůli Havlovi a letišti. Docent Koudelka ho setřel slovy o pitomcích

06.10.2019 7:36

Advokát Zdeněk Koudelka si povšiml, že člen hnutí Trikolóra Tomáš Grygar, který podle jeho slov publikuje kvalitní texty ze správního práva, podpořil petici za přejmenování pražského letiště. V návaznosti na to ve svém blogu na Aktuálně.cz uvedl tři důvody, proč naopak jeho petice vůbec neoslovuje, a zároveň vyvrátil slova Karla Schwarzenberga k této petiční aktivitě o tom, že „jde především o trapnou pomstu obou Klausů našemu prvnímu českému prezidentovi“.

Klausové, hnůj, ulevil si včera Schwarzenberg kvůli Havlovi a letišti. Docent Koudelka ho setřel slovy o pitomcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Koudelka

Koudelka připomíná, že pojmenování veřejných prostranství a budov je věcí lidí, kteří v místě žijí. Sám je Moravan a název pražského letiště jej proto nezajímá. Další důvod, proč se petice netěší jeho podpoře je fakt, že nefandí stěhování soch ani přejmenovávání budov a náměstí.

Za třetí pak zmińuje, že název má být výstižný. Letiště v Praze se podle jeho slov vždy bude běžně nazývat jako Letiště Praha. Další názvy mají smysl, je-li v jednom městě více veřejných mezinárodních letišť. „Proto i název letiště v Ostravě jako Letiště Leoše Janáčka nemá informační hodnotu. Jsem rád, že letiště v Brně se nazývá jednoduše Letiště Brno,“ podotkl advokát.

Následně dodává, že každý může podepsat petici, jakou chce. V Trikolóře se prý nekontrolují členové, co si myslí o Václavu Havlovi, o Karlu Gottovi, či jak se mají jmenovat letiště a nádraží. To, že v reakci na tuto petiční aktivitu prohlásil Karel Schwarzenberg: „Jde především o trapnou pomstu obou Klausů našemu prvnímu českému prezidentovi,“ to podle Koudelky dokazuje, že svou politiku živí nenávistí.

„Nezaznamenal jsem po úmrtí Karla Gotta žádný výrok prezidenta Václava Klause a jeho syna Václava Klause ml., jak se má jmenovat pražské letiště. Když jsem slyšel tento Schwarzenbergův výrok, vzpomněl jsem si na jeho slova, že v každém národě se najde určité procento pitomců,“ uzavřel Koudelka, podle nějž si každý může posoudit, jak to vystihuje zmíněný útok na politické konkurenty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…