Poskytne jí čtyři lůžka a čtyři antidekubitní matrace, které nemocnice vyřadila z evidence. Domažlickou nemocnici s žádostí o pomoc oslovila organizace Čistá příroda východních Čech.

ÚPRAVNA VODY A ČISTÍRNA

Organizace v rámci své humanitární činnosti plánuje projekt, jehož cílem je vybavit nemocnici Al Houda v Damašku ve válkou poničené oblasti Sýrie základním zařízením a materiálem. Tím chce organizace zabezpečit základní lékařskou péči. „V této lokalitě je velice špatná situace, když jsme nemocnici viděli, rozhodli jsme se, že je potřeba ji poskytnout humanitární pomoc. Naší snahou je dodat nemocnici úpravnu vody a čistírnu odpadních vod a když už tam tyto technologie povezeme, chtěli bychom vzít i další vybavení,“ okomentoval za organizaci Jiří Unčovský a dodal, že veškeré věci budou do Sýrie dovezeny lodní dopravou.

Al Houda je jediná nemocnice obsluhující zemědělskou oblast Damašku a jeho jižní přilehlé části. Pomáhá lidem z nízkých sociálních poměrů. Nemocnice je soukromá a tedy nezávislá na politické situaci. Extrémistické islámské skupiny zcela rozebraly a odcizily vybavení nemocnice.

Obviněný Miloš Sivák.
Nadával kontrole, zaplatí