To, že Václav Klaus mladší byl 28. září 2019 zvolen na ustanovujícím sjezdu hnutí Trikolóra předsedou, je asi tak překvapivé, jako že předsedou hnutí SPD Tomia Okamury je na každém sjezdu znovu zvolen Tomio Okamura. Zde však zajímavostí je, že text o zvolení Václava Klause mladšího byl novinářům před sjezdem distribuován předem.

„Podle tiskové zprávy, kterou jsme jako novináři dostali na sněmu Trikolóry, byl už Václav Klaus mladší zvolen předsedou strany… Asi nám něco uniklo…,“ glosuje na Twitteru novinář Aktuálně.cz Radek Bartoníček.

Václav Klaus vyznává silně konzervativní hodnoty, ve kterých není místo na nic liberálního a levicového. Sám na sjezdu prohlásil, že „Konzervatismus je punk dneška.“ Troufám si však říci, že třeba Johnny Rotten by s ním asi nesouhlasil. Sex Pistols v legendární písni zpívají: „Jsem antikrist, jsem anarchista, nevím, co chci, ale vím, jak toho dosáhnout. (…) Anarchie pro Spojený Království někdy přichází a možná napravím špatnej čas a zastavím dopravu.“ Tak nevím, jestli Václav Klaus mladší touží být antikristem a zastavovat dopravu. Možná by ho pánové z Visacího známku mohli poučit co je a není známka punku.

Trikolóra – průvod Brnem – 28.9.2019

Trikolóra – průvod Brnem – 28.9.2019

Zveřejnil(a) Trikolora Český Krumlov dne Neděle 29. září 2019


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.