Ú s t í n/L. - Po sobotní domácí výhře nad Sokolovem bude cestovat Slovan hned v pondělí k venkovnímu utkání na Hanou, konkrétně do Prostějova. Tam čeká na Slovan domácí Jestřábi, kteří zažívají rozpačitý úvod nového ročníku a rádi bychom si přivezli nějaký ten bod. Utkání začíná od 18.00.

LHK Jestřábi Prostějov

Jestřábi si představovali ve svých očích úvod letošního ročníku Chance ligy určitě trošku lépe, než tomu prozatím je. V loňském ročníku skončil Prostějov v prvním kole play - off na hokejkách Vsetína, když s favoritem odehrál vynikající sérii, kterou muselo rozseknout až sedmé utkání. Dle odborníků byl právě Prostějov pasován na černého koně nového ročníku, nicméně Hanákům patří po deseti odehraných kolech 10. místo s negativní bilancí čtyř výher a šesti porážek. Počet získaných bodů čtrnáct. Za dosavadní největší skalpy se dají považovat domácí výhry nad Vsetínem a Chomutovem.

LHK Jestřábi Prostějov

  • Odehrané zápasy: 10
  • Počet získaných bodů: 14
  • Nejlepší střelec: L. Žalčík
  • Nejproduktivnější hráč: M. Račuk
Jestřábi se přitom stále mohou spolehnout na ofensivní esa, jako jsou Marek Račuk (4+10), který byl navíc zvolen novým kapitánem, Lukáš Žalčík (6+6) nebo zkušený Tomáš Nouza (3+4). S Jestřáby prodloužil smlouvu před sezonou také nejzkušenější hráč Tomáš Divíšek, který však zatím do nového ročníku nezasáhl. Brankoviště hájí i letos Jakub Neužil, jenž odchytal zatím pět utkání s úspěšností zásahů 89,72%. O čas se děli s novicem v sestavě, královehradeckým brankářem Danielem Dvořákem, ten dostal prostor v sedmi zápasech s úspěšností zákroků 88,59%.

A jaké známé tváře, které oblékly dres Slovanu, jsou v kádru dvojnásobného mistra světa Jiřího Vykoukala? Je jich více než dost. V loňském roce přetáhli žluto-modrý dres útočníci Petr Chlán, Kryštof Ouřadda nebo Tomáš Jandus. Dále obránci Jakub Muška a Jakub Březák. Vytrvalejší fanoušci si budou pamatovat i vysokého centra Václava Meidla, který působil u nás na severu Čech v letech 2012-2015.

Sestava Prostějova v posledním utkání

D. Dvořák – M. Novotný, Muška, Hrdinka, Mrázek (A), Husa, Březák, Brančík – L. Krejčík, V. Meidl, Nouza – Kafka, Račuk (C), Žálčík – L. Luňák, Chlán, Berger – T. Jandus, M. Novák, Ouřada.

Poslední utkání LHK Jestřábi Prostějov

SK Trhači Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov 2:3 (1:2, 0:1, 1:0).

Branky a nahrávky: 6. Wojnar (Trefný, Chlouba), 59. Zygmunt (Miškář, L. Chalupa) – 19. Račuk (Nouza, L. Krejčík), 20. Žálčík (Berger, Račuk), 39. Nouza (Chlán).

Poslední vzájemné zápasy

S Jestřáby jsme dokázali loni bodovat pouze v jednom případě, a to na domácím ledě, když jsme brali tři body za výhru 4:3. V zatím posledním utkání na ledě Prostějova jsme však bodovat nedokázali, a to v rámci 56. kola.

LHK Jestřábi Prostějov - HC Slovan Ústí nad Labem 7:0 (1:0, 4:0, 2:0).

Branky a nahrávky 15. V. Meidl (Žálčík, Račuk), 21. Volf (Nouza, Divíšek), 31. Divíšek (Nouza), 32. Venkrbec (Prokeš, V. Meidl), 36. Račuk (Žálčík), 42. Žálčík (Račuk, Starý), 56. Husa (Dvořáček, L. Luňák).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže