Box Office: Joker těsně pod stovkou

Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Warneři a jejich klauni ovládli letošní podzimní sezónu. V zahraniční odstartovali dvojníci Smithovi.

DC Films a studio Warner Bros. tento víkend nepřekvapivě skórovali s Jokerem, 65milionovou komiksovkou, kterou natočili režisér Todd Phillips a Joaquin Phoenix jako hlavní herecká hvězda tak trochu "po svém". Charakterová studie pádu jednoho zničeného člověka je prý komiksovým Taxikářem této generace. V kinech se dokonce navýšily počty policistů, kdyby se prý nějaký zhrzený muž rozhodl filmem inspirovat a spáchal nějakou ohavnost. Prostě Spojené státy. Film sice vyhrál Zlatého lva v Benátkách, ale pořád se čekalo, kolik vlastně utrží v kinech. Nakonec to bylo těsně pod 94 miliony dolarů.

Mluvíme teď o nejlepším startu měsíce října a druhém nejlepší podzimním startu (září-říjen) po prvním To s 123 miliony dolarů. Joker utržil o hezké tři miliony víc než druhý Pennywise, který zvládl minulý měsíc 91 milionů. Diváci prostě mají DC postavy stále rádi a od Wonder Woman se sólovkám prostě neoddiskutovatelně daří. Z tohohle je navíc pátý nejlepší otvírák mládeži nepřístupného filmu a nejlepší premiéra roku, jež není od Disneyho. Teď záleží, jak se bude filmu dařit dál po zřejmě fanoušky silně poháněném prvním víkendu. Čtyřstovka globálně by ale měla být jistá, necelou půlku by mohly dát právě jen Spojené státy.

I Natalie Portman se tento víkend propadala do hlubin šílenství v pseudo-životopisném Lucy in the Sky o astronautce, která se po návratu z první vesmírné pouti těžko srovnává se životem na Zemi. Kritici se shodnou, že herečka je ve filmu naprosto prvotřídní, ovšem zbytek údajně dost zaostává, což filmu podráží nohy. Fox Searchlight nasadili film do 37 kin a 56 000 dolarů je opravdu hodně zlé. Nominace z toho nekoukají a nějaké výraznější rozšíření taky ne. 

Srovnejme tržbu Natalie Portman s novinkou Pedra Almodóvara, které stačily jen čtyři (!) kina, aby utržila 161 000 dolarů. V Pain and Glory se prý režisér snaží reflektovat svoji dlouholetou kariéru a Antonio Banderas s Penélope Cruz mu v tom vypomáhají tak dobře, že se hovoří i o nominacích na Oscary.

Blíženci od Anga Leeho s dvojrolí Willa Smithe startují v USA až příští víkend. Akčňák, jenž Smithe omladil a natočil ve 120 snímcích za sekundu, ale debutoval v pěti zahraničních trzích s docela chladnými 7 miliony. Na druhou stranu ve všech zemích byl jedničkou víkendu. Světem spíše hýbe Bollywoodský akčňák War, který odstartoval v Indii s rekordními 53,5 miliony dolarů. 

Špatné zprávy přišly z Číny pro animák Sněžný kluk. Povedený a originální kousek od DreamWorks je průlomem především v reprezentaci asijské cílovky v USA, v Číně jde ale o film jako každý jiný a po nedávném animáku Nezha, který lámal rekordy, moc rodin zájem nemělo. Za šest dnů pouhých 11 milionů, z Ameriky ve druhém týdnu 12 milionů, což dělá alespoň nadějných 76 mega globálně. Panství Downton je už na slušných 73,6 milionech v USA a brzy bude pro Focus Features jejich největším domácím filmem. Zlatokopky překonaly globálně metu 100 milionů a v Americe je dělí od stovky pouhých 9 mega. To Kapitola 2 utržilo 5,3 milionů a v Americe konečně překonalo 200 mega. Film je teď na 202 milionech, což ho činí prvním, který to zvládl a není od Disneyho. Joker by měl brzo následovat a ještě to tenhle rok zvládne zřejmě i dvojka Jumanji. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 7

Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu Box Office: Joker těsně pod stovkou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest