Fritz v Šanghaji udolal Verdaska a přerušil sérii šesti porážek

6. 10. 2019, 22:27
Aktuality 0
ATP ŠANGHAJ - Taylor Fritz na Masters v Šanghaji udolal Španěla Fernanda Verdaska a poprvé od srpnového postupu do finále turnaje v Los Cabos a sérii šesti porážek zažil radost z vítězného zápasu na okruhu ATP. Ve druhém kole se americký mladík střetne s Rusem Chačanovem.
Profily hráčů
Taylor Fritz (© AFP)

Taylor Fritz v červnu na trávě v Eastbourne získal premiérový titul na okruhu ATP, o prázdninách se pak dostal do finále turnajů na tvrdém povrchu v Atlantě a v Los Cabos a v žebříčku vyletěl na 25. místo. 

Jenže od té doby na pěti turnajích po sobě vypadl v prvním kole a forma byl pryč. Se sérií šesti porážek (se Schwartzmanem, Hurkaczem, Goffinem, Lópezem, Bublikem a Opelkou) dorazil na turnaj Masters 1000 do Šanghaje, kde dnes černou šňůru konečně ukončil. 

Jednadvacetiletý Američan se první výhry po dvou měsících dočkal proti o čtrnáct let staršímu Španělovi Fernandu Verdaskovi, kterého udolal po více než dvou a půl hodinách boje 7-6 6-7 6-4.

ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ
los dvouhry
los čtyřhry

Bývalý sedmý hráč světa Verdasco sice už v osmém utkání po sobě vyhrál alespoň jeden set, ale už popáté mu to na vítězství nestačilo. V Šanghaji skončil v prvním kole popáté z devíti startů.

Fritz se ve druhém kole utká se světovou devítkou Rusem Karenem Chačanovem, s nímž svede první vzájemný souboj.

Z elitních hráčů chybí letos v Šanghaji pouze Rafael Nadal. Titul bude obhajovat světová jednička a čtyřnásobný šampion Srb Novak Djokovič, který ve druhém kole čeká na vítěze duelu mezi Denisem Shapovaloem a Francesem Tiafoem. Fanouškům se představí také dvojnásobný vítěz Roger Federer, Švýcar by mohl začít těžkým zápasem proti Marinu Čiličovi. V návratu po operaci kyčle bude pokračovat Brit Andy Murray.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 8.322.885 dolarů
nedělní výsledky (06. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Basilašvili (15-Gruz.) - Albot (Mold.) 4-6 6-1 6-3
Fritz (USA) - Verdasco (Šp.) 7-6(2) 6-7(5) 6-4
J. Sousa (Portug.) - Krajinovič (Srb.) 2-6 6-4 7-6(5)
Hurkacz (Pol.) - Zhizhen Zhang (Čína) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist