Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Schwarz slavil čisté konto po téměř čtyřech letech. Předchozí zápasy byly z naší strany hodně na riziko, uvedl

Liberec se dočkal první nuly v nové sezoně až po osmi zápasech a hned z toho byla výhra 2:0 znamenající návrat do čela tabulky. Bílé Tygry tentokrát podržel proti Olomouci Marek Schwarz, který dostal přednost před Justinem Petersem a v zápase osmého kola si připsal celkem 26 úspěšných zákroků.

Marek Schwarz
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Mám ze zápasu fantastický pocit. Jsem moc rád, že jsme ho dokázali dovést do vítězného konce, nebylo to nic lehkého. Kluci mi hodně pomohli, hráli výborně směrem dozadu. Nedovolili soupeři dostat se k dorážkám a také jsem všechny střely dobře viděl. Týmově jsme odehráli parádní zápas a osobně jsem také samozřejmě spokojený," pochvaloval si po utkání Schwarz.

Mistr extraligy s Libercem z roku 2016 dostal poprvé v novém ročníku příležitost od první minuty a trenérovu důvěru nezklamal. "Jsem rád, že jsem konečně odchytal v extralize celý zápas. Většinou jsem nedochytal, nebo jsem naopak já střídal svého kolegu. Mám radost, že teď už to konečně vyšlo. Utkání jsem si užil a byl skvělý pocit slyšet fanoušky skandovat moje jméno," těšilo třiatřicetiletého zkušeného brankáře.

Schwarz jinak kryje záda liberecké jedničce Justinu Petersovi. "Moje pozice se ale nemění. Samozřejmě bych chtěl chytat více, role v týmu jsou ale jasně dané. S pozicí dvojky jsem smířený," ujistil Schwarz, který se udržuje v zápasovém zatížení i na liberecké farmě v Benátkách nad Jizerou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Olomouc

Své dosud poslední čisté konto v extralize vychytal Schwarz, který má na kontě také šest zápasů v NHL v dresu St. Louis, v únoru roku 2016. A i tehdy to bylo shodou okolností také proti Olomouci.

"Už je to hodně dlouho. Vím ale, že to bylo v té naší mistrovské sezoně," přemítal nahlas. Prokázal tak dobrou paměť. "Snažil jsem se koncentrovat až do posledních vteřin a na nulu moc nemyslet. Protože vždy, když o tom člověk přemýšlí, tak mu tam něco spadne. Říkal jsem si, ať hlavně vyhrajeme, i kdybych ten jeden gól nakonec dostal," řekl Schwarz.

Možnost využití Marka Schwarze v brance Liberce probral i Hokej fokus podcast:

Přestože se Liberec od začátku sezony drží na předních příčkách tabulky, trápilo ho velké množství inkasovaných branek. Dnes však Severočeši předvedli výborný defenzivní výkon. "Už to zkrátka muselo přijít. Říkali jsme si už dlouho, že musíme trochu změnit herní projev, hlavně směrem dozadu. Už ale nebyl čas o tom neustále jenom mluvit, museli jsme to také přenést na led," zdůraznil Schwarz.

"Předchozí zápasy byly z naší strany hodně na riziko, naštěstí se nám vyjma včerejšího zápasu na Kladně vždy povedlo soupeře přestřílet a dát víc branek. Dnes jsme předvedli přesně to, co jsme chtěli. Takhle bychom měli hrát a prezentovat se i nadále," řekl Schwarz

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články