Federera v Šanghaji čeká po čtyřech letech odveta proti Ramosovi. Ten vyřadil Čiliče

7. 10. 2019, 08:24
Aktuality 69
ATP ŠANGHAJ - Albert Ramos na úvod turnaje Masters 1000 v Šanghaji překvapivě porazil Chorvata Marina Čiliče a oplatil mu porážku z předloňského čtvrtfinále. Ve druhém kole jednatřicetiletý Španěl vyzve dvojnásobného šampiona Rogera Federera, kterého před čtyřmi lety v Šanghaji senzačně vyřadil. Čtyřnásobný vítěz Novak Djokovič vykročí za obhajobou titulu soubojem s kanadským mladíkem Denisem Shapovalovem.
Albert Ramos (© AFP)

Oblíbeným povrchem Alberta Ramose je jednoznačně antuka, ale už i na tvrdém povrchu získal pár cenných skalpů. Ten vůbec nejcennější slavil v roce 2015 na Masters 1000 v Šanghaji, kdy si vyšlápl na tehdejšího obhájce titulu a světovou trojku Rogera Federera.

A letos se s ním na stejném turnaji a opět ve druhém kole utká po dlouhých čtyřech letech znovu. Jednatřicetiletý Španěl má vzájemnou bilanci s o sedm let starším Švýcarem vyrovnanou 1-1, když porážku utrpěl po debaklu ve Wimbledonu 2011.

"Tehdy to pro mě byla má nejcennější výhra a s odstupem času mohu říct, že to tak zůstává do teď. Na tehdejší den nikdy nezapomenu," přiznal Ramos.

Ramos si souboj s šampionem z let 2014 a 2017 zajistil dnešní překvapivou výhrou nad Marinem Čiličem. Chorvata porazil dvakrát 6-4, když nečelil jedinému brejkbolu, a oplatil mu porážku z posledního vzájemného střetnutí, které svedli předloni právě v Šanghaji ve čtvrtfinále. Bývalého vítěze US Open porazil potřetí ze sedmi duelů, z toho podruhé v Šanghaji.

Loňský titul v Šanghaji obhajuje čtyřnásobný vítěz Novak Djokovič. Srbský tenista, který včera triumfoval v Tokiu a bojuje o rekordní šesté zakončení sezony v čele světového žebříčku, do soutěže vstoupí duelem s Denisem Shapovalovem (h2h 2-0).

Dvacetiletý Kanaďan si dnes v prvním kole poradil 6-4 6-2 s Američanem Francesem Tiafoem, s nímž vyhrál potřetí v řadě. Svůj první zápas Shapovalov zvládl už na sedmém turnaji po sobě.

Andy Murray na třetím asijském turnaji v řadě zvládl úvodní zápas. Bývalý první hráč světa v Šanghaji, kde startoval naposledy v roce 2016 a slavil třetí triumf, udolal 2-6 6-2 6-3 kvalifikanta Juana Ignacia Lóndera. O postup do osmifinále bude bojovat s nasazeným Fabiem Fogninim.

Fognini prošel prvním kolem suverénně. Nasazený Ital nenabídl Samovi Querreymu jediný brejkbol a za 64 minut zvítězil hladce 6-4 6-2. Proti Murraymu, s nímž má bilanci 3-4, bude usilovat o vyrovnání svého maxima v čínské metropoli.

Rovněž Gaël Monfils odstartoval své působení úspěšně. Devátý nasazený začal vydřeným vítězstvím 7-5 6-7(1) 6-3 nad Lorenzem Sonegem. Ve druhém kole se střetne s Hubertem Hurkaczem.

Diego Schwartzman potvrdil, že se mu v Šanghaji nedaří a druhým rokem po sobě vypadl hned v prvním kole. Nasazený Argentinec v něm nestačil 6-7(2) 2-6 na kvalifikanta Vaska Pospisila. Bývalý 25. a aktuálně až 248. hráč světa, který naposledy dva zápasy v řadě v hlavní soutěži ATP vyhrál loni v říjnu a letošní sezonu kvůli zranění zahájil až ve Wimbledonu, si o osmifinále zahraje s Joaem Sousou.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 8.322.885 dolarů
pondělní výsledky (07. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Shapovalov (Kan.) - Tiafoe (USA) 6-4 6-2
Monfils (9-Fr.) - Sonego (It.) 7-5 6-7(1) 6-3
Fognini (10-It.) - Querrey (USA) 6-4 6-2
Pospisil (Kan.) - Schwartzman (14-Arg.) 7-6(2) 6-2
Ramos (Šp.) - Čilič (Chorv.) 6-4 6-4
Norrie (Brit.) - Simon (Fr.) 7-5 6-2
A. Murray (Brit.) - Lóndero (Arg.) 2-6 6-2 6-3
Garín (Chile) - P. Cuevas (Urug.) 6-1 6-4
Paire (Fr.) - Cecchinato (It.) 6-2 7-5
Chardy (Fr.) - Edmund (Brit.) 6-4 7-6(3)
Kukuškin (Kaz.) - Kecmanovič (Srb.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

69
Přidat komentář
acc
Forehande...ty ses desnej hejtr...mrkni se do diskuze, jaky komenty pises. Ani jednou si nemusel reagovat ale ta tvoje povaha ti neda spat. Asi sis hodne vytrpel...
Reagovat
smazaný uživatel
Týrání v dětství rodiči, šikana, to se na člověku podepíše. Kdysi jsem si myslel, že je pomatený fanda Nadala, ale není. On je jenom čistý hejtr Federera, má ho pod kůží, nemůže přežít ani jeden pohled na Švýcara, ani jedno slovo o něm. Federer je globální superstar na úrovni Ronalda, Jordana, Woodse a chudák se s tím nedokáže srovnat a jediné, co mu zbývá jsou jeho smyšlené a převrácené statistiky.

To už známe, ale někdy je prdel to číst, to nemá chybu, vždy když to vidím tak si uvědomím, že jsem šťastný člověk a někdo je na tom mnohem hůře.
Reagovat
Krisboy
On ví, že ať sem plácne cokoliv, vždycky na něj jemu podobní zareagují. Podle mě se dobře baví, jak by taky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale určitý typ nemoci.
Reagovat
Mayo
Prečo by mal trpieť? :D
Reagovat
Pe3k
Přesně tak, je to prostě jen dmnt.
Reagovat
smazaný uživatel
Utri si penu z kútikov :)
Reagovat
acc
Hm, mas super smysl pro humor. Takovej ten co neni k smichu. Over si nekdy v realnem zivote - tam za oknem, pokud ho mas, jestli se lidi smejou tvym pokusum o humor. Pokud se smeji, over si, jestli se opravdu smeji tomu co rikas a nesmeji se pouze tobe.
Reagovat
Pe3k
Vyhrál mizerně obsazenou 250 a nějaký pomatenec tady vykřikoval jaký to je hráč se zbraněmi a bez slabin a pak na větších turnajích 500 a 1000 vypadl v prvním kole... netřeba hádat, že to byl trolhand ;)
Reagovat
smazaný uživatel
DeMinaur je zatím slaboučký. Isner mu těmi údery vč. servisu polámal ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by si mal inteligenciu aspon pologramotného simpanza a nie negramotného neuspesneho Rybara Santiaga z Ostravy; pochopil by si, ze táto prehra na statuse de Minaura absolútne nic nemení.
Reagovat
acc
Netreba se vubec zaobirat tema slintama od pomateneho klavesnicoveho olympionika.
Reagovat
annah
Zítra v půl jedné.
https://pbs.twimg.com/media/EF9qu1tXkAAN2Wm?format=jpg&name=large
Reagovat
Patik
prestáva sa mi to páčiť..Roger je už takmer všade..všetci ho ospevujú z médii prichádza tlak a otázky na jeho vek a zvyšok kariéry..každý ho chce vidieť stretnúť podporiť pozývajú ho rôzne televízie organizátori turnajov ..je toho stále viac jedno s druhým..pre nás fanúšikov je to v pohode ale podľa mňa jemu to vôbec neprospieva..
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozplač sa.
Reagovat
annah
Je fakt, že jde vždycky na začátku každého turnaje z jedné reklamní akce do druhé. Ale myslím, že je na to za ty roky zvyklý, navíc při jeho přátelské a přívětivé povaze to v pohodě zvládá.

https://pbs.twimg.com/media/EGSLhe8W4AIV_Ee?format=jpg&name=small
https://twitter.com/i/status/1179742805356363777
https://twitter.com/i/status/1181147243417460736
https://pbs.twimg.com/media/EGRYc6AUwAAtMpU?format=jpg&name=medium
Reagovat
Patik
príde mi že sa to každým rokom stupňuje.
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.youtube.com/watch?v=lojrjRnuxx0
Reagovat
ttopi
Ten moderátor jak se mu hned uklonil. Tomu se říká respektovat někoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Uklonil by sa aj pokladnikovi z McDonaldu..

Tomu se říka Ázia.
Reagovat
ttopi
To bych úplně neřekl, že se tam klaněj pokladníkům z McD. A pokud by si ho pozvali na jeviště, musel by k tomu být jistě důvod.

Ale abych tě teda uspokojil, určitě by se takhle uklonil i Nadalovi. Takhle lepší? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ho nechtěl mít doma, to je hrozný typ člověka. :D
Reagovat
Marduch
Co jako mas proti tomu moderatorovi?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Pe3k
Nejtěžší možný soupeř hned ve druhém kole.
Reagovat
Mayo
Ramos bude hrať proti Djokovičovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Petríček má ešte stále exhibičnú náladu, odtrhnutý z reality. Tradične :)
Reagovat
ttopi
Co si myslíte o této hráčce? Když se podíváte na její výsledky - má vůbec cenu, aby to dělala? Co jí vlastně živí? :D

https://www.tennisexplorer.com/player/small/?annual=2019

https://www.facebook.com/305852701858/photos/a.10150171997601859/10156852629986859/?type=3&theater
Reagovat
EllNino
podle mě normálně pracuje a pak jede na prázdniny hrát tenis :)
Reagovat
EllNino
ale ne tyjo, má několik "plnohodnotných" sezon ... moc nechápu, že chce každý týden dosta dva kanáry ... asi nějaký nadsenec :)
Reagovat
sojka1
http://clevelandbanner.com/stories/lee-student-rosalyn-smallreleases-hebrew-study-book,34757
Reagovat
Krisboy
Třeba je smířená s tím, že nejlepší nikdy nebude, tak se rozhodla být aspoň nejhorší.
Reagovat
Krisboy
Primát "most received bagels in career" je pro ni třeba velice lákavý. To v Guinesovce určitě ještě není.
Reagovat
sojka1
tak duchovni clovek se nepachti za nejakymi rekordy, v clanku vlastne je maly nastin, cim se chce zabyvat....
Reagovat
Krisboy
Tak to se omlouvám, ten tvůj článek jsem nečetl, reagoval jsem spíše na původní ttopiho příspěvek...
Reagovat
EllNino
wow, zajímavé :) ... ale ta stovka asi nee
Reagovat
sojka1
taky ji neverim... :-)
Reagovat
misoSK
Pokiaľ viem, Rosalyn Smallová sa snaží financovať svoju kariéru cez crowdfunding. https://www.gofundme.com/f/2019-tennis-tour
- veľmi sa jej to však nedarí a podľa toho popisu má o sebe vyššiu mienku než je realita
- z toho, čo som videl jej zápas, tak má problémy hodné úplných amatérov, keď nevie zahrať jednoduchý úder a keď súperka zahrá trochu razantnejšie, tak vôbec nedokáže (najmä z bekhendu), zahrať úder
Reagovat
smazaný uživatel
niekto ju vsak musi podporovat,ked dostava volne karty,kedze nie je ani v rebricku
Reagovat
sojka1
nemam moc casu, ale nasla jsem si ji s Jankou Cepelovou, zalozeni uderu je slusne, dokonce i servis by byl vzhledny, ale zadna energie, svih, pohyb, neni bohuzel schopna solidnejsi vymeny... ke vsemu mi prijde, ze je tam nejaky zdravotni limit, spatne drzeni tela, divna chuze, nejaky problem v oblasti bederni patere a mozna i kycli....
Reagovat
misoSK
Ten zápas som presne myslel - proti Čepelovej. Keď tá trochu pritvrdila, tak Smallová to jednoducho nedokázala vrátiť. Áno, servis dajme tomu ako tak, nie je technicky úplne zlý a má v ňom aj slušnú razanciu, ale robí aj strašne veľa dvojchýb. Medzihra však nulová, hociktorá žiačka by ju porazila.
Reagovat
Cico93
Veľmi zaujímavé...
a aj toto
https://www.tennisexplorer.com/match-detail/?id=1425730
všímajte rok narodenia jej súperky.
Reagovat
EllNino
lol :) tak to už je zlý
Reagovat
smazaný uživatel
730 weeks at TOP3 - 14 years.
Reagovat
smazaný uživatel
A v top 2?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
730 má v TOP3, nějak 310 na n.1, takže něco kolem 400 týdnů bude 2 a 3. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A v top 2?
Reagovat
EllNino
v TOP09
Reagovat
acc
:)
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_era_tennis_records_-_men%27s_singles# ATP_Rankings_achievements (mezeru vynechte)

1. Federer 528
2. Nadal 525
3. Djokovic 403
Reagovat
smazaný uživatel
Cize, Federer sa vacsinu svojej kariéry pohybuje mimo top2.

Nadal a Djokovicovi to tiez vydá, sa vacsinu svojej kariéry pohybujú v top 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo top 2 je 528 tydnu? To je 10 let
Reagovat
smazaný uživatel
9.5r, v top 2. Zvysok mimo.
9.5r. má aj Nadal, ale hrá o 5r kratšie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podmnožinky, původní info byly týdny v TOP3.
Reagovat
smazaný uživatel
Top3 je vzdialená na svetelné roky, preto pobyt v top3 nič nerieši..

Ale byt v rámci top3 vacsinou na chvoste hovori jasnou rečou.
Reagovat
smazaný uživatel
Neznamená to nic víc, než to, že Djokovič je TOP, Nadal dominuje antuce a turnajům bez konkurence a Federer stárne ale na Nadala pořád stačí až nad hlavu. Toho sundává i Djokovič, takže je to vlastně Djokovič, Federer, dlouho nic a Nadal.

Realita. Ještě mám někde H2H v rámci TOP3, hádej kdo má nejméně výher, to už něco znamená.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejméne výher má zakonite Federer; kedze je to kariérny otloukánek Djokovica s Nadalom..

Myslim, ze ma okolo 20 prehier len na GS, naopak Rafa to má tusim 20:10..Mrkni statistiky, ale poriadne; bez emócii..
Reagovat
acc
Rafa je buh a ted uz si bez zase hajnout.
Reagovat
Krisboy
Vamos Albert! Sejmi dědka!
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik je kurz, že Nole nevyhraje titul?

Druhý turnaj v řadě s tou náloží next gen hráčů podle mě nedá. Shapovalov, De Minaur, Tsitsipas/FAA, Medveděv, Federer/Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
1.33?...

Viac by som nevypísal.
Reagovat
turista
Když mohl Nadal vyhrát za sebou Montreal a New York tak proč by to Nole nedal? Největším nebezpečím pro něj asi bude Federer a Medveděv. Shapovalov to bude pouhá rozcvička pro Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, Montreal a New York měly mezi sebou nějaký ten týden pauzu, tady se hraje vkuse.

Vtipné je, že skrečoval USO, pak mluvil o operaci a nakonec z toho vznikne jenom taktická skreč protože se jednoduše posral z Wawrinky.

Jednička jako víno.
Reagovat
Kozoroh
Pár týdnů po skreči ani nevlezl na kurt, tak nevykládej cypoviny, chytrolíne!
Reagovat
Patik
Tiež si nemyslím že by Nole uhral aj Shanghaj ale človek nikdy nevie..Djokovič je iný level..a bol by som rád keby ho zlomil práve Federer a nie trebárs opäť Medvedev.
Reagovat
gocii
Kdyby hral peking tak mozna ne, ale tim ze si vybral jalove obsazene tokio usetril sily takze bude prekvapeni kdyz ho nekdo sunda
Reagovat
turista
Navíc v Tokiu byly Novakovy výkony přesvědčivé. Vypadá to, že je po zahojeném zranění na vzestupné křivce výkonnostní sinusoidy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože Popyrin se Soedou a ve finále Millman je přesvědčivá výhra? Tokyo nemá vypovídající hodnotu, to obsazení bylo k smíchu.
Reagovat
turista
Zapomněl jsi na Goffina a Pouilleho. První z nich porazil Federera na TM 2017 v Londýně, druhý byl v SF AO 2019.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist