7. října 2019 • 09:36

Dvougólová oslava nominace! Ondrášek pálil v MLS, přispěl k demolici Kansasu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Zdeněk Ondrášek oslavil první pozvánku do českého národního týmu dvěma góly. V nedělním závěrečném kole základní části zámořské MLS pomohl fotbalistům Dallasu k výhře 6:0 nad Kansasem City a po reprezentační pauze se s texaským celkem utká v osmifinále se Seattlem.



Ondrášek otevřel v deváté minutě skóre zápasu a druhý gól dal v 68. minutě, kdy zvýšil na 5:0. Třicetiletý útočník zakončil základní část s bilancí 17 zápasů a sedmi branek a střelecká forma mu vynesla i pozvánku do reprezentace. Národní tým v pátek nastoupí v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Anglii, v pondělí ho čeká příprava se Severním Irskem. 

Zdeněk Ondrášek oslavil pozvánku do reprezentace dvěma góly proti Kansasu
Zdeněk Ondrášek oslavil pozvánku do reprezentace dvěma góly proti Kansasu

Hvězdou závěrečného kola MLS se stal Carlos Vela, jenž hattrickem zařídil Los Angeles FC výhru 3:1 nad Coloradem a s 34 góly překonal střelecký rekord soutěže. Dosavadní maximum, které v minulé sezoně stanovil Josef Martínez z Atlanty, mexický útočník vylepšil o tři góly.

Rekord si připsalo také mužstvo Los Angeles FC, které se ziskem 72 bodů o jeden překonalo výkon New Yorku Red Bulls z minulého ročníku. Kalifornský celek si díky vítězství v Západní konferenci zajistil přímý postup do čtvrtfinále. Východní konferenci vyhrál New York City. První zápasy play off jsou na programu 19. října.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud