Salač v Thajsku získal jedenácté místo

Salač v Thajsku získal jedenácté místo

Filip Salač po startu z konce roštu dorazil do cíle jako dvanáctý. Po penalizaci Jakuba Kornfeila si pak o jedno místo polepšil.

Salač v Thajsku prošel první kvalifikací a postoupil do druhé části, ale vzhledem k penalizaci za nezodpovědnou jízdu v jednom z tréninků musel startovat až z konce roštu.

„Byl to pro nás náročný den, ve třetím tréninku se jelo na mokru, takže jsem musel do první kvalifikace, protože v pátek jsem skončil na patnáctém místě v kombinovaném pořadí, což bylo jen 0,038 sekundy mimo Q2. Nastavení motorky bylo každopádně dobré, ale první zatáčka byla dost náročný, protože to tam dost hrozil aquaplaning, ale nakonec jsem byl schopen zajet dobrý čas na kolo. Skončil jsem na 13. místě i navzdory malé havárii, za niž se chci svému týmu omluvit. Odpoledne se mi podařilo dostat do druhé kvalifikace. Bez slipstreamu jsem zajel na čtvrté místo díky dobrému času na kolo. Ve druhém kvalifikaci bylo moje první kolo velmi rychlé, ale pak ve druhém výjezdu jsme udělali chybu v mapování, takže motorka měla omezený výkon, takže jsem nemohl dosáhnout skvělého výsledku. Zkontrolujeme, co se stalo, a pak budeme zítra připraveni. Vzhledem k trestu vystartuji z 27. místa, ale určitě to bude dobrý závod a pokusím se dělat maximum a bavit se, jako vždy,“ sdělil Salač po kvalifikaci.

Po startu z konce roštu se Salačovi (i vlivem pádů soupeřů) podařilo probojovat až na bodované pozice. Do cíle dorazil jako dvanáctý. Vlivem penalizace Jakuba Kornfeila se pak Salač posunul o jedno místo vpřed, takže si z Thajska veze body za jedenácté místo.

„Ve warm upu jsem nebyl spokojen s nastavením, protože jsme měli špatný tlak v pneumatikách, takže jsme toho v tomto krátkém warm upu nemohli moc otestovat. V závodě to nebylo špatné, ale stejně jako Jakubovi mi chybí výkon motoru. V zatáčkách můžeme dělat to, co chceme, ale na rovinkách si s námi každý hraje. Start se mi povedl a po prvním kole jsem byl na 21. místě, ale byl to těžký závod. Předjížděl jsem soupeře, ale oni znovu získali svou pozici na rovinkách. Postupně jsem ztratil kontakt s vedoucí skupinou, ale během závodu jsem se stále velmi snažil a dost jsem na to tlačil. Jedenácté místo není vyloženě špatné, ale samozřejmě to ani není to, co bych si přál. Doufám, že se nám do Japonska podaří vyřešit naše problémy. Připravím se co nejrychleji na další závody a doufám, že tam dosáhneme lepších výsledků. Děkuji týmu a všem svým příznivcům,“ řekl Salač po thajském závodě.

Zdroj a foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud