Freddie Mercury 28 let po smrti: Dočkal se této velké pocty!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. října 2019 13:13

Letos uplyne 28 let od smrti zpěváka Freddieho Mercuryho, lidé na něj ovšem ani po takovém čase nezapomínají. Rockovou legendu nejnověji oživili tvůrci slavného animovaného seriálu, který se vysílá i v Česku.

Letos v listopadu uplyne 28 let od smrti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho. Frontman Queen se v těchto dnech dočkal další velké pocty. Americká televizní stanice Fox včera v zemi odvysílala nejnovější epizodu světoznámého animovaného seriálu Simpsonovi, v níž se postava Homera Simpsona ocitla v kůži Mercuryho během legendami opředeného vystoupení na Live Aid.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Brian Harold May (@brianmayforreal), Říj 5, 2019 v 10:01 PDT

Všiml si toho i kytarista kapely Brian May, který reagoval na sociální síti. „Tuto neděli 6. října na Fox TV můžete vidět Homera a jeho rodinu přetvořit legendární vystoupení Queen na Live Aid v nejnovější epizodě seriálu Simpsonovi,“ napsal May na Instagramu.

„Drazí lidé z USA, dejte vědět, jaké to bylo. My tady (ve Velké Británii – pozn. red.) totiž Fox TV nechytáme. A mimochodem, někteří z vás se ptali – ano, materiál jsme pro Simpsonovi oficiálně licencovali,“ vzkázal ještě dlouhovlasý hudebník.

May je fanouškem Simpsonových odjakživa, v tričku s Bartem Simpsonem se objevuje již v klipu k písni Headlong, který se natáčel na konci roku 1990. Tou dobou běžela teprve druhá řada legendárního animovaného seriálu. V době Mercuryho smrti v listopadu 1991 měl sitcom za sebou dvě sezóny, koncem září 2019 se začala vysílat už 31. rada.

Témata: Freddie Mercury Simpsonovi Brian May skupina Queen