Hlavní obsah

Columbus - Buffalo 4:3 PPSobotkův útok dal dva góly, přesto Buffalo prohrálo

St. Louis/Praha

Hokejisté Toronta prohráli na domácím ledě v NHL s týmem St. Louis 2:3, i když byli střelecky aktivnější než soupeř. Na branku Blues vyslali 34 pokusů, hosté o čtyři méně, ale byli produktivnější, a proto mohou slavit vítězství. Napínavou bitvu mezi Columbusem a Buffalem rozhodl domácí tým až v prodloužení, vyhrál 4:3. Český útočník Vladimír Sobotka se v dresu poražených neprosadil.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Obránce týmu St. Louis Blues Alex Pietrangelo (27) slaví vstřelený gól v NHL.

Článek
Fotogalerie

Tým St. Louis šel sice krátce před polovinou duelu do vedení, jenže radost trvala jen chvíli. Toronto udeřilo dvakrát během čtyřiadvaceti sekund a otočilo skóre. Ještě před odchodem do kabin byl ale po zásahu Schenna stav vyrovnaný.

Rozhodující gól přišel ve 48. minutě, když se prosadil hostující Petrangelo. Byl to pro něj nejen 400. bod v lize a zároveň už 23. vítězný gól, což je nový rekord mezi obránci v klubové historii St. Louis. Na tuhle trefu už tým Maple Leafs nenašel odpověď a prohrál.

Tým Blue Jackets duel s Buffalem dobře rozjel, během minuty si v závěru první části hry vybojoval slibné vedení 2:0. Jenže Šavle dokázaly reagovat a ve druhé třetině manko vymazaly.

Ve třetím dějství se v početní převaze opět ujal vedení, když ovšem Buffalo chvíli před koncem využilo přesilovku, dospěl duel do prodloužení. Na začátku 63. minuty rozhodl Texier a domácí tým mohl slavit.

V dresu poražených nastoupil český útočník Vladimír Sobotka. Gólově se prosadili jeho spoluhráči ze druhého útoku Johansson a Skinner. Sobotka nebodoval, na ledě strávil čtrnáct minut.

Výsledky zápasů NHL
Columbus - Buffalo 4:3 po prodloužení (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 19. Bjorkstrand, 20. Atkinson, 47. N. Foligno, 63. Texier - 22. M. Johansson, 32. Skinner, 59. Olofsson. Střely na branku: 44:18. Diváci: 14 518. Hvězdy zápasu: 1. Texier, 2. Bjorkstrand, 3. N. Foligno (všichni Columbus)
Toronto - St. Louis 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Branky: 32. F. Gauthier, 32. W. Nylander - 29. Sundqvist, 40. B. Schenn, 48. Pietrangelo. Střely na branku: 34:30. Diváci: 19 466. Hvězdy zápasu: 1. Pietrangelo, 2. Binnington (oba St. Louis), 3. W. Nylander (Toronto).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články