V Jiráskových sadech je k vidění výstava „Cena kakaa“. Ukazuje stinné stránky produkce
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Výstava na stromech s názvem „Cena kakaa“ je až do pátku 11. října k vidění v Jiráskových sadech v Litoměřicích. Koná se v rámci Týdne důstojné práce. Autorem fotografií je Stanislav Komínek z organizace Fairtrade Česko a Slovensko.

Navzdory rostoucí poptávce po čokoládě, a tedy i po klíčové surovině pro její výrobu – kakau – příjmy pěstitelů kakaa často nestačí jejich rodinám na živobytí. Zejména v západní Africe je navíc rozšířená dětská práce, problémem je i ničení životního prostředí.

Jednotlivé panely ukazují na okolnosti spojené s pěstováním kakaa a podmínky panující na kakaových plantážích. „S výstavou nám letos pomohli žáci pedagogické školy,“ vyjádřila vděčnost Jana Eflerová z Městského úřadu v Litoměřicích, která se na organizaci výstavy podílela.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru