Hlavu si posypal popelem zejména starosta Milan Buček (STAN/ TOP09), který přišel s návrhem v prvních dnech po úmrtí umělce. „Byl to nápad, který podpořili i jiní kolegové ve vedení města. Jenže reakce byly různé, od souhlasu až po protesty, proto jsem během víkendu změnil názor. Návrh jsme na jednání vůbec nezařadili,“ řekl Blesk.cz Buček.

Starosta: Nechceme soutěžit, kdo bude první

Fenomén Karla Gotta byl přitom s městem spjat díky místnímu videostudiu, které natáčelo klipy i pro zemřelého zpěváka. Ve videoklipech se také objevují záběry z města a okolí.

„Nechceme se však zúčastnit soutěže, kdo dříve pojmenuje po Karlu Gottovi ulici nebo divadlo. Některé věci potřebují čas. Jeho památku a odkaz si můžeme připomínat i jinými způsoby,“ shrnul starosta.

Pro a proti

„Proti Gottovi nic nemám, právě naopak. Ten nápad ale nebyl dobrý. Máme tady ulice pojmenované podle stromů, proč to měnit,“ svěřil se Roman Repper, jeden z obyvatel Lipové ulice, v jejímž sousedství měla lokalita nových rodinných domů nést Gottovo jméno.

Negativní reakce se objevily i na sociálních sítích. „To byl strašnej úlet,“ napsala v komentáři Hana. Většina pondělní „zpátečku“ vedení radnice přivítala. „Byla to hloupost a jsem rad, že to tak dopadlo,“ napsal Martin. Jiní obyvatelé Ivančic ale soudí, že v budoucnu by ulici Karla Gotta uvítali.  

„Věřím, že jednou se taková ulice v Ivančicích najde. Teď proběhlo správné rozhodnutí nenabourávat započatou strukturu. Staví se stále dál a možností bude spoustu," mínil jeden z diskutujících. 

VIDEO: Zjihlý Jiří Adamec: Nejkrásnější okamžik s Gottem? Když se válel u mě na koberci...

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Zjihlý Jiří Adamec: Nejkrásnější okamžik s Gottem? Když se válel u mě na koberci... Petr Macek, Lukáš Červený