Očekávané události středy 9. října

9. října 2019 Události Autor: Alžběta Havlová

Co přinese dnešek? Na jakou akci můžete zajít? Nahlédněte do našeho výběru očekávaných událostí.

Ve Vatikánu třetím dnem pokračuje Amazonská synoda. 

Starostové největších světových měst se v Kodani sejdou s podnikateli, vědci, aktivisty a občany na konferenci C40. Budou mluvit hlavně o klimatických změnách.

Papež dnes vystoupí v rámci pravidelné generální audience na svatopetrském náměstí ve Vatikánu. Přímý přenos můžete sledovat od půl desáté na TV Noe.

Dnes bude ve Stockholmu  vyhlášena Nobelova cena za chemii.

S účastníky událostí listopadu 1989 se mohou dnes lidé potkat v pražské kavárně Rock Café. Na akci nazvané Byli jsme při tom vystoupí například disident a pamětník František Stárek Čuňas nebo historik Pavel Žáček.

Diecézní Charita Brno pořádá již tradiční akci Koláč pro hospic u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče. Lidé mohou přispět dobrovolným finančním příspěvkem na činnost hospiců. 

V Praze zahájí venkovní výstavu k 30. výročí sametové revoluce s názvem Ve stínu normalizace 69-89. Na jednotlivých panelech budou prezentovány dobové fotografie z archivu ČTK, odpovídající zvoleným tématům.

V kostele svatého Bartoloměje v Praze bude sloužit slavnostní mši svatou Veni Sancte Spiritus novokněz Václav Novák spolu s dalšími kněžími. Po bohoslužbě následuje v kryptě kostela beseda s rektorem ČVUT Vojtěchem Petráčkem, otcem Václavem a dalšími hosty.

V novém školním roce pokračuje v Praze Akademie nejen pro seniory. Dnes se od 9ti 30ti hodin uskuteční přednáška na téma Duchovní služba v Armádě ČR v podání jáhna Vladimíra Hudouska.

Chráněné bydlení Charity svatého Alexandra zve na Den otevřených dveří v Ostravě.

Do pěti olomouckých památek nazdobených květinami dnes zavítají členové Společenství vdov a vdovců i další zájemci. Akce s názvem Rozkvetlé památky se koná v rámci podzimního veletrhu Flora.

Křesťanská mateřská škola DUHA v Horažďovicích na českobudějovicku slavnostně otevře novou školní zahradu. Součástí programu je slavnostní požehnání nebo divadlo Víti Marčíka. Mezi hosty budou osobnosti jako diecézní biskup Vlastimil Kročil nebo římskokatolický kněz Mariusz Piwowarczyk.

V rámci diskusního pořadu Žabovřeské rozmlouvání vystoupí od 19ti hodin v brněnském kostele Panny Marie Pomocnice jáhen Leoš Halbrštát s přednáškou „Nejen doma – i ve světě je nás třeba“. Přednášející je národním ředitelem Papežských misijních děl v České republice.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony