Hlavní obsah

Samply, funk a ironie. Android Asteroid křtí novinku Amoeba

Novinky, Stanislav Dvořák

Uznávaná domácí skupina Android Asteroid pokřtí ve čtvrtek své album Amoeba v pražském Lucerna Music Baru.

Videoklip: Android Asteroid - Gothai SamuraiVideo: AndroidAsteroidTV

 
Článek

Android Asteroid je vynalézavá nadžánrová partička, jejíž základ tvoří Tomáš Konůpka a Jan Pospíšil. Samply starých vinylů, funky taneční rytmy, elektronika i jazz se na desce snoubí ve třinácti skladbách, kterým předchází singl s humorným názvem Gothai Samurai.

Úvodní Gothai Samurai je opatřen klipem natočeným na mobil. „Ústřední postavou je Michal Nedvěd aka Jezus, mistr světa v beatboxu a electric boogie z legendární kapely Beatburger Band,” vysvětlil Tomáš Konůpka.

Foto: Marek Musil

Android Asteroid

„Kostým si Jezus vytvořil sám, když se dozvěděl název písničky, a klip jsme natočili během dvou hodin u něj na zahradě jen s telefonem na gimbalu. Stříhání pak trvalo několik týdnů a s finálními korekcemi barev nám pak pomohlo studio Beep.“

Android Asteroid byli se starší deskou Íkaros nominováni na Anděla v kategorii hip-hop. Na novince Amoeba spolupracovali Marek Minárik (Koller band), Viliam Béreš (Lanugo), Jan Steinsdörfer (Chinaski), Nèro Scartch (Mydy Rabycad), Yarda Helešic a další. Obrazovou koláž na obal desky vytvořil český grafik Pavel Fuksa, mix provedl Lukáš Martinek z Absolute Music a mastering Stuart Hawkes z londýnského studia Metropolis.

Na křtu v Lucerna Music Baru je podpoří dvojice Noisy Pots s originálním setem elektroniky a kuchyňských perkusí. Vstupenky v sítích GoOut, Ticketmaster a Ticketportal a pokladně Lucerna Music Baru.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám