Jiří Vyvadil: Rozloučit se s Gottem? Místo Žofína jsme se měli sejít na Letné

09.10.2019 11:59

Co se stalo už nelze odestát. Premiéru Babišovi je třeba poděkovat, že při úmrtí Karla Gotta reagoval okamžitě, svolal mimořádné zasedání vlády a tato rozhodla o uspořádání státního pohřbu pro nejvýznamnější osobnost českého společenského života od 60. let 20. století po bezmála 20. léta století 21.

Jiří Vyvadil: Rozloučit se s Gottem? Místo Žofína jsme se měli sejít na Letné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Zdá se, že se nedomyslelo, že potřeba zúčastnit se této piety zasáhne možná 60 % českého národa…

Žofín zjevně stačit nebude. A byla i chyba, že den státního smutku nebyl vyhlášen i na pátek 11. října a nejen na sobotu. V rámci nařízeného smutku měl být učiněn zákaz demonstrací a, tím mám na mysli pro většinu z nás zcela nepochopitelné demonstrace zelených extremistů Extinction Rebellion či pouličních shromáždění fotbalových fanoušků v souvislosti s utkáním Česko Velká Británie.

Naopak my všichni, kteří se nyní asi těžko dostanou do paláce Žofín, abychom se s Karlem Gottem rozloučili, jsme se mohli sejít na letenské pláni, kde by jistě byli schopni tu umělci, kteří mají důvěru široké veřejnosti, nikoliv tedy jen Chvilek pro demokracii uspořádat Koncert pro Karla Gotta či Koncert pro republiku, ať již by byl nazván jakkoliv. A druhý den, podle plánu by byl určen pro smuteční obřad v Chrámu sv. Víta, jen pro pozvané.

Nechci se dotknout rodiny Karla Gotta, ale Karel Gott byl institucí a uspořádání jeho pohřbu mělo být především záležitostí státu. A to též z hlediska logistického.

Myslím si, že takový postup mohl celý národ posílit.

Určitě by se nás sešlo dle předběžných údajů minimálně tři sta tisíc a spíše více.

Většina z nás trpce nese, jak jsme právě například z Letné uráženi a ponižováni skupinkami privilegovaných kulturně  - politických skupin.

Alespoň jednou jsme se mohli naposledy s Karlem Gottem cítit pány ve své zemi.

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …