Smyčcový Beladona Quartet zahájil sezonu Kruhu přátel hudby

tit copy_copy_copy_copyPůvabné smyčcové kvarteto zahájilo novou sezonu velkomeziříčského Kruhu přátel hudby v úterý 8. října 2019 v koncertním sále Jupiter clubu.

Jak je na těchto koncertech zvykem, úvodní vystoupení patřilo houslistce Agátě Trojanové s klavírním doprovodem Jana Chatrného z velkomeziříčské umělecké školy.
Melodie v úpravách šitých na míru smyčcům představil posluchačům Beladona Quartet ve složení Marie Pšenicová, Alena Pavlušová, Klára Hegnerová a Pavla Jahodová. Temperamentní absolventky Janáčkovy akademie múzických umění založily kvarteto již v roce 2002, a od té doby jejich repertoár obsahuje téměř 300 skladeb z hudební historie až po současné filmové a populární hity.
Posluchačům ve Velkém Meziříčí představily ve své úpravě spousty známých skladeb z klasické hudby jako např. Brahmsův Uherský tanec, Mozartovu Malou noční hudbu, předehru k opeře Carmen Georgese Bizeta nebo úryvek z Rossiniho opery Vilém Tell. Druhá polovina koncertu patřila populárním filmovým melodiím.

Cyklus koncertů, které se konají za podpory Nadace Českého hudebního fondu Praha, pořádá pod záštitou starosty města Velkého Meziříčí Jupiter club ve spolupráci s uměleckou agenturou GLOBART s.r.o.

felix-slovacek-foto-robert-vano2Program koncertní sezony 2019/2020
LEGENDÁRNÍ FELIX SLOVÁČEK, úterý 3. 12. 2019 v 19 h, Jupiter club
Saxofonista Felix Slováček, snad vůbec největší český mistr ve hře na tento nástroj, prodal přes dva miliony alb. Hrál v Orchestru Karla Vlacha a přes patnáct let v kapele Ladislava Štaidla . V písních doprovázel mj. mnohonásobného Slavíka Karla Gotta. Posléze začal šéfovat vlastnímu big bandu.

NOVOROČNÍ KONCERT S PŘÍPITKEM STAROSTKY, MORAVSKÉ KLAVÍRNÍ TRIO A HOSTÉ
Pondělí 6. 1. 2020 v 19 h, Jupiter club
Renomované klavírní trio se svými pěveckými hosty představí tradiční svátečně laděný program, zaměřený na slavné árie a dueta z oper a operet světového repertoáru. O přestávce jsou všichni hosté zváni k tradičnímu novoročnímu přípitku.

KLAVÍRNÍ RECITÁL MAGDALENY HRUDOVÉ, středa 18. 3. 2020 v 19 h, Jupiter club
Jako každoročně bude jeden koncert Kruhu přátel hudby věnován prvotřídním mladým interpretům, kteří na základě mimořádných úspěchů dosáhli na stipendium Českého hudebního fondu a uvedení na Listinu nejúspěšnějších mladých umělců v České republice.

SMETANOVO TRIO, pondělí 6. 4. 2020 v 19 h, Jupiter club
Smetanovo trio, založené ve 30. letech 20. století klavíristou Josefem Páleníčkem, patří k nejprestižnějším současným českým souborům.

ENSEMBLE FRIZZANTE, středa 6. 5. 2020 v 19 h, Jupiter club
Vokální kvinteto Ensemble Frizzante je souborem profesionálních brněnských zpěváků Národního divadla v Brně a Českého filharmonického sboru Brno. Působí od roku 2015 a s chutí objevuje zapomenuté skladby.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.