Conte o Lukakovi: Zatím je tu jen pár týdnů, ale už teď je znát, když v sestavě chybí

Conte o Lukakovi: Zatím je tu jen pár týdnů, ale už teď je znát, když v sestavě chybí

Šestadvacetiletý belgický legionář neopouštěl Old Trafford v dobrém rozpoložení. S odstupem času ale pochopil, že se jednalo o vysvobození. Na San Siro může restartovat svou kariéru a vše nasvědčuje tomu, že se mu to i podaří. Na závěry je zatím ještě brzy, ale i jeho nový kouč Antonio Conte vidí jeho přínos a začíná jej brát za jednoho z klíčových hráčů celého týmu.

Italský kouč, který v minulosti vedl například Juventus či Chelsea, jej přivedl během léta za 80 milionů eur. Sliboval si od něj střelecký apetit, který by zastoupil Icardiho. Lukaku ale přišel do Serie A s nadváhou a špatnou psychikou, na které bylo nutné pracovat. To byla i podmínka Conteho, který si jej vzal pěkně do parády. Tvrdá dřina ale přináší ovoce.

Lukaku se dokázal již třikrát v nové sezóně střelecky prosadit a trenér oceňuje i jeho přínos na hřišti. Nemění na tom nic ani bodová ztráta o víkendu s Juventusem, která Nerazzurri připravila i o čelo tabulky. „Romelu je hráčem, který má své kvality. Musí teď více trénovat, aby to všechno dohnal, protože není snadné ovládat tak masivní tělo. Pracuje ale na sobě a zdá se, že se blíží do stavu, kdy bude v dobré kondici,“ nechal se slyšet kouč milánského Interu.

Belgický útočník se pomalu stává výraznou tváří celého týmu, což si uvědomuje právě trenér. „Líbí se mi jeho oddanost, jak pracuje pro tým. Snaží se dělat vše, co je v jeho silách a odevzdat 100 procent. Zatím je tu jen pár týdnů, ale už teď j e znát, když v sestavě chybí. Jeho přítomnost nám může pomoci k velkým výsledkům,“ dodal kouč Nerazzurri.