Dnes Čtvrtek - jasno 11°C
Zítra Pátek - oblacno 15°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Nový sportovní areál s multifunkčním hřištěm má základní škola v Praze 13
Žákům bude sloužit nové multifunkční hřiště. Foto (2x): Dan Novotný

Nový sportovní areál s multifunkčním hřištěm má základní škola v Praze 13

Brány dlouho očekávaného sportoviště při Základní škole Klausova na Velké Ohradě v Praze 13 byly za přítomnosti představitelů vedení městské části otevřeny tento týden v úterý.

V době letních prázdnin zde vznikl nový sportovní areál, jehož součástí je multifunkční hřiště, které je opatřeno umělým povrchem z bezpečného polyuretanu. Žáci zde mohou trénovat skok do dálky i do výšky. Současně byly nově zrekonstruovány i tenisové kurty.

„Jsem velmi rád, že se zde podařilo za poměrně krátkou dobu vybudovat toto sportovní centrum, které bude sloužit k plnohodnotnému využití žákům nejen v hodinách tělesné výchovy, ale i mimo ni,“ uvedl při slavnostním křtu starosta třinácté městské části David Vodrážka (ODS).

Společně se starostou pásku přestřihli a hřiště slavnostně otevřeli místostarostka Marcela Plesníková a ředitel školy Petr Neuvirt.

„Věřím, že žáci školy budou na tomto špičkově vybaveném hřišti aktivně trávit co nejvíce svého volného času a hřiště tak bude hojně využíváno,“ sdělila místostarostka Marcela Plesníková (ANO).

Celková rekonstrukce byla vyčíslena na pět milionů korun.

zs-klausova-1

Ředitel školy Petr Neuvirt, starosta David Vodrážka (uprostřed) a místostarostka Marcela Plesníková


Autor: red

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

23. dubna 2024 v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Škola a školka hledají školníka

21. dubna 2024 v 10:05

ZŠ a MŠ Praha 4, Sdružení 1080 přijme do svého kolektivu od 1. srpna na hlavní pracovní poměr školníka. Jeho úkoly budou zahrnovat běžné údržbářské a provozní práce ve škole a na školním pozemku.

Další články
Nahoru