Dagmar Havlová: Nařkla souseda z udávání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dagmar Havlová: Nařkla souseda z udávání!

Dagmar Havlová
Dagmar Havlová (Foto Aha! – David Kundrát, Daniel Černovský, Divadlo na Vinohradech, ara)

Bouři nevole sklidila Dagmar Havlová (66) za nápad vybudovat na Hrádečku, který zdědila po Václavu Havlovi (†75), hotelový resort a apartmány pro turisty. Bývalá první dáma se k tomu dlouho nevyjadřovala, nakonec ale zveřejnila na Facebooku vyjádření. A nebývale ostře v něm zaútočila na souseda! 

Podle Havlové vše okolo luk a pastvin rozvířil člověk, který žije v blízkém sousedství. „Tato uměle vytvořená kauza vznikla údajným udáním chronického stěžovatele, který měl zálusk na pozemky Václava Havla už dlouhodobě,“ tvrdí herečka. „Tyto naše pozemky by rád využil k dalším komerčním odstřelům daňků, jež léta provozuje na svých okolních oplocených pozemcích,“ prozradila Havlová.

Havel to nechtěl

Podle všech informací jde o Josefa Trpáka. „Otec nikoho neudával!“ řekl včera deníku Aha! za tátu, který špatně slyší, jeho syn. „Jezdí sem novináři a zjistili si to,“ upřesnil. Josef Trpák si chtěl už v roce 2005 pronajmout od prezidenta prostory na další oboru pro daňky. Jejich odstřel je lukrativní záležitost, podle cennosti trofeje se cena pohybuje od sedmi do čtyřiceti tisíckorun. Napsal Havlovi dopis, ale on s jeho návrhem nesouhlasil. „Jsem přítelem toho, aby naše údolí zůstalo co nejblíž svému původnímu přírodnímu stavu,“ odepsal prezident.

Má mnoho nabídek

Jak by bývalá první dáma svými plány konkrétně zasáhla do místní přírody, není jasné. Osm let se zde nic neděje. „Všechno zlé je ovšem pro něco dobré. Děkuji médiím za reklamu, tolik nabídek ke koupi pozemků jsem nikdy neměla...“ snaží se Havlová celou situaci zlehčovat. 

Plány na radnici

Přitom podle informací MF Dnes už plány na vybudování hotelového resortu, jehož součástí by mělo být imuzeum Václava Havla, leží i na stole trutnovské radnice. „V rámci podaného návrhu na změnu byla ze strany žadatele předložena studie k plánovanému záměru výstavby objektu Hrádeček Resort, která obsahuje navrhované rozmístění apartmánů s hlavním objektem,“ potvrdil MFD Marek Hlíza z oddělení územního plánování trutnovské radnice.

Dagmar: Chci zhodnotit pozemky

Dagmar Havlová poskytla ČT krátké vyjádření. „Jako majitelka rozsáhlých pozemků mám záměr je do budoucna zhodnotit. Sousedů ani chalupy na Hrádečku se to nijak nedotkne,“ řekla vdova. Dál své plány nijak neupřesnila.

Obec: Jen pro vzpomínky

Obec Mladé Buky, pod níž Hrádeček a pozemky spadají, má hned několik důvodů, proč se záměry nesouhlasit. V místě chybí infrastruktura a kanalizace. Možné by bylo jen zřídit pietní místo, které by neslo odkaz Václava Havla.

 Dagmar Havlová na premiéře Tarantina: Usměvavá, vyžehlená a v doprovodu kamarádky! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
11. 10. 2019 • 00:51

Přeju místnímu staros­tovi/­staros­tce pevné nervy.
Havlová udělá ze vsi poutní místo a docela jistě si k němu zažádá o dotace .
Místním přeju klid.Mít takovou veš v kožiše je peklo. Ona i Gottová se dost předvedla v Doubici! Veškrnová je další blbka v našem veřejném životě (spolu s nepřekonatelně blbou paní velvyslancovou Žilkovou )

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.