Volejbalová juniorka Karlovarska udělala při premiéře v nejvyšší soutěži dobrý dojem. V úvodním extraligovém turnaji ve Zlíně obsadila v konkurenci pěti týmů druhé místo. “Nepřekvapilo mě to, očekával jsem, že budeme hrát dobře,” prohlásil kouč Milan Bican.

První soutěžní den prohráli junioři Karlovarska ve zkrácené hře s týmem Kojetína a ve třech setech pak s favorizovanými pražskými Lvy. To ale na hřišti chyběla polovina hráčů nejsilnější možné sestavy. “Radek Baláž a Matyáš Džavoronok se zapojili až druhý den a chyběl nám Tomáš Houda, který se zranil v pátek při tréninku,” popsal Bican.

Sestava Karlovarska byla tak zčásti improvizovaná, na smeči nastoupil nahrávač, na bloku zase univerzál. “Musím říct, že mě překvapilo, jak jsme se toho zhostili, když jedna polovina hráčů trénuje s áčkem a ta druhá bydlí a studuje na různých místech po Čechách. To je úděl malého regionu.” V kádru Karlovarska působí na hostování junioři z Plzně, Prahy či z Hradce Králové, kteří se k týmu připojí vždy až těsně před zápasy.

Druhý den turnaje ve Zlíně odehráli junioři Karlovarska s plným bodovým ziskem. Baláž a Džavoronok pomohli k výhře 3:1 nad domácím celkem a poté si Bicanovi svěřenci poradili bez ztráty setu v souboji o konečné druhé místo s týmem Českých Budějovic. “Slyšel jsem hlasy trenérů, kteří chválili náš výkon, říkali, že na hřišti nevypadáme špatně,” svěřil se kouč Bican.

Ve druhé fázi extraligy se už tento víkend představí kadeti Karlovarska. Na turnaj nebudou cestovat daleko, v sobotu a v neděli nastoupí v Sokolově. Po duelu s domácím týmem se postupně utkají s družstvy Svitav, České Třebové a pražského SK Prosek.