Předškoláci důkladně poznají svoji budoucí školu! Na 7. ZŠ v Mostě začíná další Čtvero ročních období
7. ZŠ v Mostě. Foto: Olga Markuzziová
Most

Most - Pěkným a oblíbeným způsobem se mohou předškoláci i jejich rodiče seznámit s prostředím, učiteli, způsobem výuky a v neposlední řadě i se svými budoucími spolužáky na základní škole v Mostě, s pořadovým číslem 7, v ulici Jakuba Arbese.

Tato škola totiž pořádá dny otevřených dveří trochu neobvykle, i když zde je to již tradice. Zájemci o umístění na tuto školu ji mohou poznat nejen z jednoho dne otevřených dveří, ale navštíví ji v průběhu čtyř ročních období.

Dny otevřených dveří začnou již v říjnu letošního roku a budou pokračovat do roku příštího, pod souhrnným názvem Čtvero ročních období na 7. ZŠ. Seznámení se se školou je rozděleno do pěti částí a pěti dnů s pěti názvy v průběhu školního roku 2019/2020.

„Tento způsob jak představit naší školu se nám osvědčil. Dítě si na školu postupně zvykne, dobře ji pozná a v září pak nastupuje již do známého prostředí. Může se těšit na své spolužáky, které v průběhu těchto dnů již poznal a také už bude vědět, kdo bude jeho paní učitelkou. To je pro dobrý start ve škole hodně důležité. Také pro rodiče je to výhodné, oni mohou například dopředu s paní učitelkou řešit nějaké případné problémy či postižení dítěte. Děti i rodiče jsou tak na začátku školního roku mnohem klidnější a spokojenější,“ sdělila Libuše Hrdinová, ředitelka 7. ZŠ Most.

Poprvé škola otevře veřejnosti své dveře 23. října

Prvním dnem, kterého se můžete zúčastnit, je Školní hraní. Uskuteční 23. října od 16 hodin. Co můžete tento den očekávat?

Samozřejmě prohlídku školy a zejména různé pracovní činnosti, do kterých se děti i jejich rodiče zapojí. Učitelky vás přivítají v několika učebnách, kam si rozdělí děti do malých skupin. V každé skupině budou mít děti jinou aktivitu. Někde bude probíhat výuka angličtiny u interaktivní tabule, hravou formou. Jinde bude zase probíhat pracovní vyučování. Děti budou tvořit z modelíny, keramiky, či papíru, něco jednoduchého a vyzkouší si manuální činnosti. V další skupině se můžete těšit na matematiku hravou formou. Například na hru s různými geometrickými tvary a poznávání matematiky. Každá z připravených tříd bude mít nějakou zajímavou pracovní náplň. Chybět nebude ani práce na počítači či různé pohybové hry ve školní tělocvičně, kde bude k dispozici trenérka mosteckých házenkářek. Škola již dlouhodobě spolupracuje s DHK Baník Most a žáci chodí v rámci nepovinného vyučování do sportovní haly v Mostě.

Čtvero ročních období na 7. ZŠ zahájí 23. října od 16 hodin již zmíněným Školním hraním, bude dále pokračovat 11. prosince kdy se můžete těšit se svými předškolními dětmi od 16 hodin na Kouzelné cinkání, 18. března příštího roku pak také od 16 hodin na Dílničky, kde se děti sekají i s robotikou. V dubnu příštího roku, ve dnech 3. a 4. dubna budou probíhat zápisy do prvních tříd. Noví prvňáčci 7. ZŠ si pak 27. května 2019 užijí Hřišťovku s opékáním.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru