Jihlava nevzala do soutěže o zimák architekta Kodedu, s žalobou neuspěl

Krajský soud v Brně odmítl počátkem září žalobu architekta Oldřicha Kodedy na průběh architektonické soutěže o projekt výstavby Horácké multifunkční arény.

„Krajský soudžalobu odmítl, jelikož shledal, že pro vydání předběžného opatření nejsou splněny procesní podmínky a tento nedostatek je neodstranitelný,“ uvedla mluvčí soudu Eva Angyalossy.

Architekt Kodeda vlastní architektonické a projektové studio Kodeda se sídlem v Plzni na Slovanech. Kodeda byl hlavním architektem měst Mariánské Lázně (1988–1989) a Český Krumlov (1991-1992). Realizoval stavby po celé České republice (malý zimní stadión v Plzni, čistírna odpadních vod v jihočeské Křemži, rekonstrukce řady památkově chráněných objektů v Českém Krumlově, rekonstrukce historických domů Panský dům a Pyramida v památkově chráněné osadě Jizerka v Jizerských horách, autosalón a autoservis Ford v Českém Krumlově.

Člen zastupitelstva centrálního městského obvodu Plzeň 3 po tři uplynulá volební období. Zakladatel Rotary Clubu Český Krumlov (1994), od roku 2000 člen Rotary Clubu Plzeň, v letech 2003-2004 jeho prezident (Rotary je celosvětová organizace, jejíž členové realizují humanitární a vzdělávací projekty v příslušných lokalitách a podporují tak komunitní život). Člen aktivních vojenských záloh (od r. 2007). 

Podle informací Občasníku se architekt Kodeda odvolal proti Rozhodnutí o vyloučení. Jeho námitky ale byly městem Jihlavou jako zadavatelem soutěže odmítnuty. Architekt Kodeda pak žádal soud, aby uložil zadavateli architektonické soutěže, aby se zdržel vydání rozhodnutí o výběru nejvhodnějšího návrhu. Soud jeho žalobu zamítl. Jednání poroty architektonické soutěže nebylo nijak omezeno.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů