Jiří Kubík je šéfredaktorem Seznam Zpráv

čtvrtek, 10. října 2019, 13:55 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Jiří Kubík se v průběhu října posune z dosavadní pozice zástupce šéfredaktora do vedení redakce Seznam Zprávy.

Jiří Kubík, foto: Seznam.cz

Jiří Kubík, foto: Seznam.cz

Jiří Kubík se v průběhu října posune z dosavadní pozice zástupce šéfredaktora do vedení redakce Seznam Zprávy. Roli šéfredaktora doposud zastával Jakub Unger souběžně se svou rolí ředitele divize Zpravodajství a rádií. „Zpravodajská redakce dostává samostatné vedení po třech a půl letech intenzivního budování a rozvoje. Od Jirky Kubíka očekávám, že bude dál posilovat vnímání Seznam Zpráv jako progresivního, seriózního média zaměřeného na původní investigaci, byznys a kvalitní analytickou a komentářovou žurnalistiku,“ řekl ke změně Jakub Unger. Kromě Kubíka je v nejužším vedení divize již od září Pierre Beneš jako manažer rozvoje rádií Expres FM a Classic Praha.

Jiří Kubík působí v Seznam Zprávách od jejich startu v říjnu 2016. Připravuje pořad Zvláštní vyšetřování, na kterém pracoval společně se Sabinou Slonkovou, je i moderátorem pořadu Výzva.

Do redakce Seznamu zároveň přicházejí čtyři nové tváře. Eliška Dokulilová přichází z DVTV a v Seznamu bude editorkou rozhovorů. Ekonomická novinářka Eva Moniová, která dříve pracovala v denících MF Dnes či Lidových novinách, nastupuje do rubriky Byznys.

Původní videotvorbu Seznam Zpráv od října nově povede Petr Kubica, který přechází z České televize. Na Kavčích horách pracoval jako vedoucí producentské skupiny. V minulosti Kubica, který je také pedagogem FAMU, působil jako programový ředitel mezinárodního festivalu dokumentů v Jihlavě.

Tomáš Pergler působil jako vedoucí feature týmu ve vydavatelství Economia, do Seznam Zpráv nastupuje jako senior reportér domácí redakce.

Naopak z Televize Seznam odchází Filip Horký, což potvrdil na svém facebookovém i twitterovém profilu. „Moje další pracovní kroky a případné mediální působení zůstává zatím naprosto otevřené," uvedl rovněž.

-mav-