Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malého Davídka (†7) zabil jeho otec: Do vězení ale nepůjde, byl nepříčetný

Autor: ČTK - 
10. října 2019
14:41

To je šok! Policisté zastavili trestní stíhání otce malého Davídka (†7), který v květnu zabil svého malého synka. Dítě zemřelo na bodná zranění a dotyčný se k činu přiznal. Policie ale rozhodla, že byl v době činu nepříčetný, a proto své obvinění z vraždy stáhla. Vladimír (40) do vězení tak nepůjde a čeká ho patrně ústavní léčba. 

 

Zpráva o hrůzné vraždě prvňáka Davídka (†7) z Pardubic šokovala celou zemi. Tragédie se stala v noci na pondělí 13. května v Pardubicích. Policisté na místo vyjeli kolem 3:00. Původně byla do domu přivolána záchranka k dospělému muži. Zdravotníci na místě nalezli dítě v bezvědomí. Ani po téměř hodinové resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho srdeční činnost.

Podle tehdejších informací se k činu doznal Davídkův otec Vladimír (40). Když se rozhodovalo o uvalení vazby, muž před soudem působil neuvěřitelně klidně a vyrovnaně. Podle znalců za svůj skutek ale souzen být nemůže.

„S ohledem na závěry znaleckých posudků z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie a klinické psychologie, bylo trestní stíhání obviněného zastaveno pro jeho nepříčetnost a bylo navrženo příslušnému soudu, aby uložil ústavní psychiatrické léčení," sdělila mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Video: Otec mrtvého školáka (†7) se doznal k vraždě

Sibyla ( 10. října 2019 16:14 )

jediné správné řešení je:
zabil jsi, budeš zabit

sacred10 ( 10. října 2019 16:14 )

Když je někdo nepříčetný,půjde pak na psychiatrii do detence,ta je ještě horší než kriminál.V kriminále jsou divný lidi,to je fakt,ale v detenci jsou psychopati atd. to je mnohem horší.

Lubomír Babáček ( 10. října 2019 15:30 )

Myslím, že by bylo nanejvýš potřebné prozkoumat, jací lidé v naší zemi obsazují soudní posty. Neuvěřím výrokům žádného soudce, který nechá na svobodě takovou zrůdu, který dokáže brutálně zabít bezbrané dítě, navíc vlastní. Příčetnost u alkoholiků a narkomanů je vždy snížená. Doba je zvrácená a zvrácení lidé vládnou.

marlen52 ( 10. října 2019 15:29 )

to snad není pravda každý vrahoun to sehraje na nepříčetnost a nic se mu nestane.měl by se obnovit trest smrti tenhle by si ho určitě plně zasloužil hajzl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání