Bývalý představitel psychopata Jokera a zpěvák skupiny 30 Seconds to Mars Jared Leto je rozzlobený kvůli filmu „Joker“ v hlavní roli s Joaquinem Phoenixem.

-reklama-


Ohlasy na snímek „Joker“ režiséra Todda Phillipse jsou z velké většiny pozitivní, i přesto, že podle některých film nabádá a inspiruje k vraždění. Zda je toto tvrzení pravdivé, se můžete sami rozhodnout. Na serveru Rotten Tomatoes si drama s ratingem R vysloužilo 68 % od kritiků a 90 % od diváků, což jen potvrzuje, že se nejedná o žádný „odpad“. V jednom se reakce shodují – herecký výkon herce Joaquina Phoenixe je naprosto famózní a hodný Oscara. Přeci jen se ale našel někdo, komu se Phoenix v roli „smíška“ nelíbil.

FOTO: Jared Leto v „Sebevražedný oddíl“ / reprofoto YouTube

Oscarový vítěz Jared Leto se jako úhlavní nepřítel Batmana představil ve filmu „Sebevražedný oddíl“ z roku 2016. Zpracování filmu i herecký výkon Leta si vyžádaly ostrou kritiku. Studio Warner Bros. se ale rozhodlo dát Jaredovi ještě jednu šanci a v roce 2018 oznámilo, že Leto se chopí hlavní role v sólovce Jokera a společném snímku s Margot Robbie ztvárňující Harley Quinn. Oba filmy byly ale nakonec zrušeny a podle magazínu The Hollywood Reporter zpráva o obsazení Joaquina Phoenixe Leta rozhněvala.

FOTO: Joaquin Phoenix v „Joker“ / reprofoto YouTube

S Letem nebyli spokojeni ani jeho herečtí kolegové, když jim na uvítanou poslal mrtvé prase a australské herečce Margot Robbie v krabici živou krysu. S Jaredem se nepočítá ani do pokračování Sebevražedného oddílu, který je momentálně ve stádiu natáčení a do kin dorazí v roce 2021. Za to Joaquin se vyjádřil, že by si Jokera někdy opět rád zahrál. Phoenix je, společně s Robertem DeNirem, Adamem Driverem  a Leonardem DiCapriem, favorizován na získání Oscara pro nejlepšího herce v hlavní roli. V případě vítězství by navázal na zesnulého Heatha Ledgera, který zlatou sošku získal v roce 2009 za film „Temný rytíř“.

FOTO: Heath Ledger v „Temný rytíř“ / reprofoto YouTube