Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záchranáři Míšovi se neotevřel padák. Poslední úsměv i skok smrti točil kamarád

Autor: blv - 
10. října 2019
22:45

Smrt prakticky v přímém přenosu sdílel jeden z uživatelů sociálních sítí. Kameraman chtěl původně natočit další ze skoků s padákem svého kamaráda. Místo toho na internet poslal záběry jeho smrti. Tělo se řítilo volným pádem k zemi z výšky 800 metrů. 

Poslední úsměv do kamery a skok. Michail Prochorov (35) z ruského Jekatěrinburgu jako už mnohokrát vyskočil z vrtulníku. Záběr kamery sleduje jeho volný pád i v okamžiku, kdy se pokusil otevřít padák. 

Šňůry se napnuly, ale vrchlík se nerozbalil. Posádka vrtulníku se mohla jen bezmocně dívat, jak se tělo volným pádem řítí k zemi. Záběry se záhy objevily na ruské sociální síti VKontakte a pak i na zpravodajských stránkách Vesti.ru.

Podle ruských novinářů se parašutista dostal do vzdušného víru a jeho tělo začalo rotovat. Šňůra, která měla padák otevřít, se mu omotala kolem těla a vrchlík zůstal sbalený. K zemi to bylo dvě stě metrů, když se Prochorov pokusil ještě použít záložní padák, ale v těle zamotaném do šňůr se mu to nepodařilo. 

Z výšky 800 metrů volným pádem dopadl na zem. Pětatřicetiletý muž, který pracoval jako záchranář-zdravotník, svým těžkým zraněním podlehl dřív, než přijeli jeho kolegové ze záchranky.