10. 10. 2019 | Vojtěch Martinek

SPA - TRM 7:1 - Dorost rozebral Třemosnou!

9., čtvrtek 10. 10. 2019
Sparta - Třemošná SPA - TRM
Sparta: Dlouhý – Tomov (A), Ludvík, Duchač, Tůma, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.
Třemošná: Ženíšek – Čarda, Dolhý, Šipla, Plecitý (A), Bláha, Balák, Albrecht – Beníšek, Šmíd, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Pešek, Kaiser, Beránek (C).
Branky a nahrávky: 6. Zembol (Pražák, Senčák), 23. Broš (Adamec), 37. Zembol (Tůma, Theimer), 52. Mácha (Pražák), 53. Straka (Vitouch), 59. Broš (Horáček, Straka), 60. Pražák (Červenka, Adamec) – 44. Fiala (Beníšek, Dolhý). Rozhodčí: Valda – Lauko, Kotek. Vyloučení: 7:5, navíc Šipla (TRM) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 56. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

Čtvrteční večer v Holešovicích patřil dorostencům pražské Sparty, kteří jednoznačně přehráli outsidera z Třemošné a vyprovodili jej z hlavního města sedmi brankami! Hned dvakrát v utkání skórovali Jakub Zembol a Josef Broš, zatímco pod zbývající zásahy se podepsali Adam Mácha, David Straka a Sebastian Pražák, přičemž pro posledního jmenovaného to byla vůbec první trefa v aktuálním ročníku nejvyšší dorostenecké soutěže. Svěřenci Dareka Stránského si tak na konto připsali tři body a zůstávají na průběžném pátém místě ve skupině Západ.

Komentář

Sparťané do utkání, které kvůli zpozdění hostujícího celku začalo až krátce před šestou, vstoupili tou pravou nohou a už od prvních sekund trápili hostujícího gólmana. Ženíšek měl spoustu práce, až na jedinou střelu se mu ovšem podařilo pochytat všechny pokusy soupeře. Pod ten jediný, který pronikl za jeho záda, se podepsal Jakub Zembol, a Pražané tak pro přestávky šli s hubeným náskokem.


Ten se jim v prostřední dvacetiminutovce podařilo rozšířit, ač na ledě už tak nedominovali. Nejdříve na konci třiadvacáté minuty rozvlnil síť třemošenské klece Josef Broš a tři a půl minuty před koncem se krátce po konci vlastního oslabení podruhé v zápase prosadil Jakub Zembol. Po dvou periodách tak na světelné tabuli v mrazivé Malé sportovní hale svítil stav 3:0 pro domácí.


Snížení konečně přišlo krátce po startu závěrečného dějství – v čase 43:56 vykřesal pro svůj celek jiskru naděje Ondřej Fiala. Tu ale sparťané velmi rychle znovu uhasili. V polovině dějství nejprve stav na 4:1 upravil Adam Mácha, na jehož trefu jen o chvilku později navázal David Straka. Těsně před koncem se pak na střelecký zápis utkání dostala ještě jména Josefa Broše a Sebastiana Pražáka, a domácí tak po výhře 7:1 slavili zisk tří bodů.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (HC Sparta Praha): "První třetina byla z naší strany dobrá. Bylo tam nasazení a spousta střel, ač se nám nepodařilo krom jedné branky střelecky prosadit. Bohužel ale s naším výkonem v dalších dvou třetinách jsme už spokojení nebyli. Zbytečně jsme pouštěli soupeře do šancí, byla tam spousta chyb a vyloučení. Bavíme se o tom v kabině neustále, ale zatím to nepadlo na úrodnou půdu, hlavně to vylučování. Samozřejmě jsme nakonec soupeři nasázeli dost branek, ale myslím si, že ve zlomových momentech nás jednoznačně podržel gólman. Ten nás udržel ve hře, skóre se poté upravovalo jen kosmeticky. Za první třetinu musím tedy kluky pochválit, za další dvě naopak."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

​Divíšek: Trenér Gross má naši důvěru

Kousal: Tlak si nepřipouštím, těším se!

Krejčík: Mistrovství v roce 2015 bylo zážitek

Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov