Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

První těžká zkouška pro Bělohlava a Dynamo, hostí Liberec. Sparta končí trip ve Vítkovicích

Jedno vítězství už Pardubice pod trenérem Radkem Bělohlavem zapsaly, přidají i další? Nově zvolený kouč Dynama a dřívější asistent však vede poslední celek extraligy v 9. kole proti vedoucímu Liberci. Tomu naopak na střídačce bude scházet zdravotně indisponovaný trenér Patrik Augusta. Sparta Praha zakončuje výjezd po venkovních ledech a proti Vítkovicím by ráda vyhrála počtvrté za sebou. Podrobné reportáže, rozbory a ohlasy na zápasy 9. kola nabídne pořad Buly dnes od 23:30 na programu ČT sport.

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl v kolizi s Rhettem Hollandem
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Vítkovice po prohrách v Plzni a s Třincem musejí vítat Spartu s otevřenou náručí, alespoň proto, že ji doma dokázaly zdolat osmkrát po sobě. "Sparta má značně obměněný kádr, také částečně upravený herní styl. Síla mužstva je velká, stačí se podívat na soupisku, ale také při pohledu na dosavadní výsledky je to znát. Sparta hraje šest zápasů v řadě venku, ale i v této sérii dokáže být úspěšná, takže o důvod více si na tohoto soupeře, se kterým máme i z letoška řadu zkušeností, dát pozor," konstatoval vítkovický kouč Jakub Petr, který postrádá Zdráhala.

Sparta dokázala poprvé v novém ročníku uspět vícekrát po sobě i proto, že výrazně přidala v defenzivě. Během vítězné série inkasovala dohromady jen čtyřikrát. "Naše hra se lepší. Už nám neutíkají body jako v prvních kolech. Dokázali jsme zopakovat výkony a psychicky jsme zápasy ustáli. Když se dostaneme do vedení, tak už tolik nepanikaříme a snažíme se hru kontrolovat. Naposledy tam bylo ale pořád mnoho minusů, třeba dost zbytečných faulů," zdůraznil útočník Robert Říčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Sparta

Pardubice povede do utkání s Libercem z pozice hlavního kouče Bělohlav. Nikoliv už však jako dočasně zaskakující ve funkci po Lubinově odvolání, jak tomu bylo v nedělním vítězném duelu doma s Kladnem, ale jako jeho napevno potvrzený nástupce.

"Klukům výhra chutnala, jsou v euforii a věřím, že si to budou chtít zopakovat. Musíme se teď zlepšit, v tabulce můžeme jenom stoupat," vyhlížel Bělohlav další zápasy. Východočeši však přišli o kapitána Rolinka, který požádal o rozvázání smlouvy.

Liberec vede tabulku i přesto, že v kolonce inkasovaných gólů má po osmi zápasech hrozivé číslo 30. Jen Kladno a Zlín jsou na tom hůř, když inkasovaly ještě o gól víc. Poslední dvě vystoupení Bílých Tygrů ale naznačila výrazné zlepšení. Olomouc porazili s čistým štítem a v Augsburgu v Lize mistrů dostali jen dva góly.

Sestřih utkání Augsburg - Liberec:

"Bylo naším cíl zlepšit se v defenzivě a řekl bych, že se nám to daří víc a víc. Je to věc, kterou nemůžeme zanedbat. Když budeme mít dobrou obranu, tak budeme hrát víc s pukem. Pořád je to náš cíl ke zlepšení," uvedl útočník Adam Musil.

Devětačtyřicetiletý Augusta byl hospitalizován kvůli náhlé zdravotní indispozici. Ačkoli nejde o nic vážného, k týmu by se měl vrátit až v příštím týdnu. Mužstvo povede asistent Jiří Kudrna.

Zlín se v předchozích kolech musel cítit jako na houpačce. V Brně smetl Kometu 7:0, jenže pak doma vyhořel se Spartou 1:6. "Oba dva zápasy byly extrémní v tom, jak se nám střelecky dařilo, respektive nedařilo," podotkl kouč Antonín Stavjaňa. I přes debakl byli Berani s Pražany střelecky aktivnější. "Pořád nás trápí koncovka," přiznal Stavjaňa.

Obhájce titulu Třinec považuje za vážného kandidáta na zlato. "Hraje agresivní, rychlý a moderní hokej, má ve svém středu řadu individualit," vypočítal Stavjaňa. V pátek postaví do branky Čiliaka, chybět budou dlouhodobí marodi Fořt, Kašík a Okál, po otřesu mozku má naordinovaný klid obránce Buchta.

Sestřih utkání Třinec - Lausanne:

Oceláři budou chtít ve Zlíně potvrdit výkonnostní i výsledkový vzestup. Vyhráli pět z posledních šesti zápasů a i díky předehrávkám poskočili na druhé místo. Ve středu navíc Třinec zdolal v Lize mistrů Lausanne 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Karlovy Vary

Kladnu v neděli v Pardubicích skončila po výsledku 2:3 třízápasová vítězná série. A Rytíři si za to mohli sami zbytečnými chybami. "Musíme si uvědomit, že na tom ledě nehraješ za sebe, ale za tým. Uděláš chybu a potopíš své parťáky. Je třeba trochu víc zodpovědnosti. Chyby se stanou, ale nemůžeme opakovat pořád stejné věci dokola," zdůraznil Jágr.

Plzeň hrála ve středu duel Ligy mistrů v Zugu a prohrála 2:5. "Musíme zůstat u bojovnosti, kterou jsme nastavili v Olomouci. Musíme udržet dohrávání soubojů a hrát jeden za druhého. Daří se nám to teď uhrát bojovností. Pracujeme na nedostatcích hry vzadu každý trénink a snažíme se chyby odstranit. Nesmíme protihráče pustit k brankáři. Pana Jágra všichni známe. Bude to další speciální utkání," řekl obránce Michal Houdek.

Sestřih utkání Zug - Plzeň:

Sérii tří zápasů bez bodového zisku mají za sebou hokejisté Hradce Králové. Ke zlepšení proti Mladé Boleslavi mají pomoci čerstvé posily, jimiž jsou obránce Conor Allen a útočník Kevin Klíma. "Mladá Boleslav měla vždy dobrý tým, v této sezoně se jim navíc daří. Ale my potřebujeme po těch třech prohrách zabrat. Musíme se semknout, hrát jeden za druhého a useknout to," řekl obránce Tomáš Linhart.

Mladá Boleslav se drží na špici a dosud jen jednou nebodovala. "Pořád ale hrajeme špatně přesilovky, moc profesorsky. Chybí tomu střela a tlak do brány. Snažíme se na tom pracovat, ale pak přijde zápas a z nějakého důvodu to nejde. Potřebujeme to zlepšit," řekl útočník Jakub Klepiš.

Sestřih utkání Graz - Hradec Králové:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články