11. 10. 2019 07:04 − 5159× − 0

Nový projekt týmu Autosport Kotek

Roky končící devítkou jsou zřejmě předurčený k novým projektům protagonisty týmu Ing. Jiřího Kotka.

V roce 1969 padlo rozhodnutí o odchodu z rodného Kolína do Mladé Boleslavi, kde nastoupil jako řadový zámečník tehdejšího oddělení „Výroba zvláštních modifikaci“ později Škoda Motorsport. Byl by to dlouhý výčet soutěží, kde se jako mechanik, spolujezdec a nakonec vedoucí oddělení podílel 20 let na úspěších týmu Škoda až do roku 1989.

Následujících 10 let bylo spojeno s organizováním Rally Bohemia, Mistrovství Evropy v Rallycrossu v Sosnové, Škoda Mobil 1 Cup pro začínající jezdce přes starty na maratónských soutěžích London Sydney 1993, London Mexiko 1995, Panama Ajaška 1997 s Ing. Jiřím šedivým a Škodou 1100MB. Ani rok 1999 nebyl výjimkou když se jako externista vrací do Škody Motorsport, aby se v týmu Pavla Janeby podílel na největším projektu v historii, a tím byla Škoda Octavie WRC.

Dalších 10 let to nebyl jenom program účasti na soutěžích Mistrovství světa s továrním týmem, ale i změna v technice soukromého týmu ze škodovek 1100MB na historické Porsche 911. Vrcholem byl rok 2009 start na East African Safari Classic a 2. místo absolutně pro Bjorn Waldegarda za volantem Porsche 911 připraveném v Mladé Boleslavi.

Nyní po 10 letech je to opět změna značky a návrat k technice, na jejímž zrodu se Ing. Jiří Kotek podílel, a to je Škoda 130LR/B. Jak plyne doba, a posouvají se hranice roků výroby, mění se pravidla pro účast historických soutěžních aut, která nově povolují i účast v minulosti zakázaných aut skupiny „B“. To dalo vznik myšlence navázat na úspěchy Škody 130LR/B v 80 letech a tyto spojit se zkušenostmi a starty s Porsche 911 a připravit auto, které nebude jen outsiderem na náročných soutěžích na nezpevněném povrchu.

Premiérovým startem nejenom auta, ale i posádky bude 15.- 19. října 2019 účast na „Romania Historic Rally“. Za volantem Jan Frei, navigátorka Lucie Vondříčková, kteří budou společně na první m podniku nejen jako posádka, ale také na soutěži, která se jede tzv. „na oči“ bez tréninku a šotolině. Více o soutěži naleznete na www.romania-historic-rally.com na následujících odkazech krátká videa z testů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!