Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTOGALERIE: Lužánky ožily fotbalem. Legendy se rozešly smírem, v bitvě Áček uspěla Zbrojovka

Čtvrteční slunečný podvečer patřil v Brně fotbalu. Reprezentační pauzu totiž vyplnil souboj dvou tradičních fotbalových klubů - brněnské Zbrojovky a Sigmy Olomouc, která letos slaví 100 let od založení. Na legendárním stadionu Za Lužánkami, kde už se soutěžní fotbal nehrál téměř dvě dekády, se utkala jak A mužstva, tak klubové legendy.

Díky filmovému natáčení nově položený trávník na stadionu Za Lužánkami jako první vyzkoušeli mladí hráči Zbrojovky a Baníku. Ti se utkali v mistrovských utkáních v kategoriích U15 a U14.

Už tyto zápasy daly předzvěst gólové nadílce, která diváky Za Lužánkami čekala.Tým mladých hráčů do 15 let prohrál s Baníkem 2:5, mladí Zbrojováci do 14 let pak se stejným soupeřem remizovali 3:3.

Poté přišel čas na legendy. Zbrojovácký dres opět po letech oblékly persony jako  Hron, Jarůšek a Kopenec, Pavel Zavadil, Jan Polák, Patrik Siegl, Milan Pacanda, Marcel Cupák, Petr Křivánek, Martin Zbončák, Zdeněk Cihlář, Ríša Dostálek,Petr Švancara nebo Pavel Šustr. Na trenérskou lavici se pak usadil mistr Evropy z roku 1976 Karol Dobiaš. Za SIgmu se za Lužánkami předvedli Martin Vaniak, Radek Látal, Oldřich Machala, Tomáš Janotka, Martin Kotůlek a další.

Mercedes srovnával v poslední minutě

Sigma šla v souboji legend brzy do vedení. Nejdříve se trefil Janotka, pak dokonce zvýšil Balcárek. Na to však Zbrojováci ještě do poločasu odpověděli. Nejdřív se hezky uvolnil Milan Pacanda, jehož střelu dokázal Vaniak ještě vyrazit, na chytrý lobbík Pavla Zavadila už byl však krátký. O pár minut později srovnal po krásné akci Ríša Dostálek. 

Jenže Sigma stále zlobila. Tři minuty před koncem si vzala zpátky vedení díky trefě Ordoše. Do pomyslných kabin se ale nakonec šlo stejně za remízového stavu - třetí gól Zbrojovky nedal nikdo jiný než brněnské Mercedes Petr Švancara, který si lišácky položil olomouckého golmana a zakončoval do prázdné. 

Druhý poločas se, alespoň co se gólového vedení, odehrával při podobném scénáři. Jen gólů bylo méně. Sigmu poslal opět do vedení Hubník. Stav 3 - 4 platil opět až do poslední minuty, kdy hlavou krásně srovnal Trousil. Legendy se tak Za Lužánkami rozešly zaslouženou plichtou.

O poslední zápas čtvrtečního dne se postarala A mužstva obou týmů. Duel prvoligového týmu s druholigovým ovládla domácí Flinta, a to zejména díky dvěma trefám Kuby Přichystala z první poloviny zápasu.

Bitva na Moravském poli, autor: Tomáš Hrivňák

Pátek, 11. října 2019, 09:20

Bitva na Moravském poli, autor: Tomáš Hrivňák
Bitva na Moravském poli, autor: Tomáš Hrivňák

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Lužánky, za lužánkami, stadion, bitva na moravském poli, legendy, fotbal, FC Zbrojovka Brno, SK Sigma Olomouc, Fotbalový stadion Za Lužánkami, FC Baník Ostrava, Mercedes-Benz, Pavel Zavadil, Milan Pacanda, Petr Švancara

FOTOGALERIE: Lužánky ožily fotbalem. Legendy se rozešly smírem, v bitvě Áček uspěla Zbrojovka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.