Radek Špryňar
11. října 2019 • 23:45

Výsledek krásný, můj gól moc ne, smál se Brabec. Proč běžel za Krejčím?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstřelil svůj první reprezentační gól. V úchvatném zápase s Anglií nastartoval českou reprezentaci k výtečnému výkonu vyšperkovanému téměř zázračným triumfem 2:1. Přesto Jakub Brabec nelétal v oblacích. V klidu, bez emocí hodnotil duel. „V euforii nejsem. Bude totiž strašně důležité, abychom na tenhle výkon navázali. Už v pondělí proti Severním Irům a pak během listopadového srazu,“ pravil zadák Plzně.



Když na vlastní polovině obral o míč Haryho Kanea a vydal se podpořit útok, Eden řičel slastí. Jakub Brabec odehrál, bez ohledu na vstřelenou branku, dost možná nejlepší utkání v reprezentačním dresu.

Co se ve vás odehrává po takovém zápase?
„Výsledek je krásný, můj gól ale moc ne. (usměje se) Každopádně jsem za něj moc štastnej. Navíc byl hrozně důležitý. Někdo (Čelůstka) prodloužil míč na zadní tyč, byl jsem tam sám, ani nebylo těžké to proměnit, byť jsem střílel kolenem. Navíc se nám tím povedlo vrátit zpátky od utkání. Pak jsme na to navázali i výkonem. Především v první půli se nám dařilo, byli jsme Anglii soupeřem.

Po vstřelené brance jste se řítil za Ladislavem Krejčím . Šlo o momentální nápad?
„Ne, byli jsme domluvení. Sice je to takové sci-fi říct si před zápasem, že dám Anglii gól, ale Krejda mi říkal, že pokud se mi to povede, mám běžet za ním. To také bylo jediné, co mě napadlo. Hledat v té euforii někde v hledišti rodinu, by bylo složité.“

Byl to váš první reprezentační gól. Nicméně, jde i o nejdůležitější trefu v životě?
„Nevím, to uvidíme až v listopadu. Pokud by šlo o branku, která nám pomohla na Euro, tak možná jo.“

PRVNÍ DOJEM: Senzace! Češi skvělým výkonem zdolali Anglii, Šilhavému vyšlo vše
Video se připravuje ...

Kdy jste si řekli, že se s Anglií dá hrát?
„Už před zápasem jsme si to říkali. (směje se) Ale víte co, jdete na Anglii, víte, o kolik je dražší, o kolik je lepší, což potvrzovala celý zápas při práci s míčem a v celkovém pojetí. Celé utkání jsme měli strach, aby to neotočili. Zároveň jsme nechtěli hrát zanďoura, na vápně čekat, co se stane a nakonec prohrát v devadesáté minutě gólem na 1:0. Z toho by nikdo neměl radost. To bychom radši prohráli, ale s vědomím, že jsme se pokusili hrát fotbal. Fanoušky jsme pobavili nejen hrou, ale i výsledkem, za což jsem hrozně rád. Ale v euforii nejsem. Bude strašně důležité, abychom na tenhle výkon navázali. Už v pondělí proti Severním Irům a pak i během listopadového srazu. “

Může být tenhle zápas zlomem v pohledu široké veřejnosti na národní tým?
„Jeden zápas to určitě neudělá. Ani se na to takhle koukat nechci. Můžeme si říct za dva roky. Na druhou stranu jsem měl dobrý pocit i ze začátku kvalifikace. Jasně, nepovedlo se nám Kosovo. Od lidí i z médií přišla obrovská panika. Nevím, jestli byla zrovna na místě, ale zvládli jsme pod tlakem těžké utkání v Černé Hoře. A to taky pomohlo, na Anglii se šlo nám uvolněněji.“

Co jste v kabině říkali Zdeňkovi Ondráškovi? Chápe, co se stalo?
„Už není úplně mladej kluk, přesto si prožívá svůj sen. Jsem hrozně šťastný i za něj. Po hřišti lítá, má roztrhnutý ret, je to takovej blázen. I proto tam šel.“

Nejlepší výsledek v kariéře. Byli jsme skvělí, nehráli jsme zanďoura, těšilo Šilhavého
Video se připravuje ...

Nadšení české reprezentace, právě porazila slovutný Albion
Nadšení české reprezentace, právě porazila slovutný Albion

Góly

Domácí: 9. Brabec, 85. Ondrášek

Hosté: 5. Kane

Sestavy

Domácí: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil – T. Souček, Král – Masopust (90. Zmrhal), Darida (C), Jankto (82. J. Kopic) – Schick (65. Ondrášek).

Hosté: Pickford – Trippier, M. Keane, Maguire, Rose – J. Henderson, Rice (88. T. Abraham), Mount (72. Barkley) – Sterling, Kane (C), Sancho (73. Rashford).

Karty

Domácí: Jankto

Hosté: Rose, Sterling, J. Henderson

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (vš. Slovinsko)

Stadion

Sinobo Stadium, Praha

Návštěva

18 651 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Ondrášek po gólu Anglii: Táta měl poprvé slzy v očích. Zápisné bude drahé, jsou otevřené banky?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud