S Karlem Gottem se loučí také Slovensko

Zpěvák Karel Gott svou hudbou spojoval nejen generace, ale také národy. Bez ohledu na jeho národnost na něj s dojetím vzpomíná mnoho Slováků. Patří mezi ně i jeho blízký přítel, filantrop a podnikatel Milan Fiľo.

Spolu s dalšími osobnostmi z kulturního, společenského a politického života se Fiľo zúčastnil na přímé pozvání nejbližší rodiny dnešního pohřbu v Chrámu Svatého Víta na Pražském hradě.

"Maestro Gott byl úžasný člověk, mimořádný přítel a geniální umělec minimálně evropského významu. Vždy jsem k němu měl úctu a vřelý vztah. Byl nesmírně pokorný a pracovitý. Obdivoval jsem ho, bude nám velmi chybět," svěřil se Fiľo.

Díky osobní iniciativě a podpoře Milana Fiľa se uskutečnil jeden z posledních koncertů Karla Gotta na Slovensku. Koncem minulého roku mistr odehrál v severoslovenském Ružomberku koncert pro více než sedm tisíc lidí.

Klíčová slova ČR-Slovensko-pop-hudba-pietní-Gott

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.