Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Házenkářky Slavie v poháru EHF končí. Odvetu v Odense nezvládly a padly o 24 branek

Ve dvojzápase se držely pouze první poločas v prvním utkání, ale pak se ukázala síla favorita. Házenkářky Slavie Praha prohrály v prvním utkání 2. kola Poháru EHF v Dánsku s Odense 25:34 a hned o den později v odvetě 14:38. 

Slávistické házenkářky děkují příznivcům za podporu
zdroj: ČT4 autor: Hájek Ondřej

Domácí hráčky tentokrát vstoupily do utkání koncentrovaně a v první desetiminutovce šňůrou 8:0 rozhodly. Slávistky se prvního gólu dočkaly až ve 12. minutě. Odense vyhrálo úvodní poločas 21:6 a obraz hry se ani po přestávce nezměnil, přestože v domácím týmu dostaly příležitost hráčky z lavičky.

Slavie vzdorovala alespoň v prvním utkání

V poločase prvního duelu český celek vedl 15:14, nejlepší střelkyní byla autorka jedenácti branek Tereza Pokorná. "Fakt jsem to v takovém zápase nečekala a sama jsem překvapená, jak mi to tam padalo. Ale ona je to práce i holek, protože mi pomáhaly," uvedla Pokorná.

Nebojácný výkon slávistek podpořila několika zákroky brankářka Petra Pusztaiová, desetiminutovku před přestávkou vyhrál český tým 5:1 a v poločase nečekaně vedl. "Asi bych si nikdy nemyslela, že po poločase povedeme. Soupeřky nás možná trochu podcenily, ale ukázaly jsme jim, že házenou také umíme hrát," řekla Pokorná.

Až po přestávce se domácí celek rozehrál a zápas dovedl k vysokému vítězství. "Domácí dostaly asi v šatně pořádně za uši od trenéra, takže ve druhém poločase se už do toho opřely a hrály výrazně lépe," uznala Pokorná.

2. kolo Poháru EHF házenkářek v Otterupu (Dánsko):

1. utkání:

Odense Handbold - Slavia Praha 34:25 (14:15)

Nejvíce branek: Jensenová a Kyndbölová po 6, Bakkerudová 5 - Pokorná 11/4, Novotná 3/2, Líbalová 3.

2. utkání:

Odense Handbold - Slavia Praha 38:14 (21:6)

Nejvíce branek: Heindahlová 7, Offendalová 6, Höjlundová 5 - Pokorná 7/3, Jačková 4. První zápas 34:25, postupuje Odense.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články