Ibrahimovič připustil návrat do Serie A: Stále na to mám. I dnes bych tam byl rozdílovým hráčem

Ibrahimovič připustil návrat do Serie A: Stále na to mám. I dnes bych tam byl rozdílovým hráčem

Ve svých osmatřiceti letech stále na odchod do hráčské penze nemyslí. Legendární švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovič pálí ostrými i za velkou louží, ale v zimě mu končí smlouva. A co potom? Všechny indicie směřují k tomu, že by se mohl vrátit na Apeninský poloostrov na San Siro. Milánské AC nezažívá další vydařenou sezónu a on věří, že by mohl týmu pomoci.

Americkou MLS čeká play off a boj o titul, ale LA Galaxy se stejně jako ostatní kluby zapojí do bitvy o cennou trofej až za pár dní. I proto Ibrahimovič odcestoval na skok do Evropy, kde navštívil rodné Malmö. Právě v tomto městě byla odhalena podobizna hráče v životní velikosti.

„Jsem velmi šťastný a hrdý. Znamená to, že jsem již na vždy zanechal svou stopu. Teď, když tady máme dva Ibry, svět je lepším místem. Ale nebezpečnějším! Někteří hráči vyhrávají trofeje, jiní ty trofeje už získali a navíc mají sochu,“ vtipkoval v rozhovoru pro Sky Sports Italia.

Jeho jméno bylo již několikrát spojováno s návratem do Serie A a ani tentokrát tento tah nevyvracel. „Stoprocentně bych se vrátil. Stále jsem nadprůměrný fotbalista, pro Itálii i jiné země. Dařilo by se mi lépe než těm, jež zde hrají. Kdo ví, co se bude dít v prosinci, kdy mi vyprší kontrakt. Je ale jasné, že na to stále mám. I dnes bych tam byl rozdílovým hráčem,“ nezapomněl poukázat na svoje kvality.

„Juventus je příkladem správné koncepční práce, Inter se pod Contem rozvíjí. Ostatní týmy se snaží, ale zejména Juventus se teď nachází v odlišné dimenzi. Je smutné vidět AC Milán v takové pozici. Měli by víc investovat, chybí jim top hráči. Ke kvalitě se v této době nepřichází jen tak,“ poukázal na svého bývalého chlebodárce, kam by mohl v zimě zamířit pomoci k lepším zítřkům.