8. den v Šanghaji: O titul se utkají Medveděv se Zverevem

12. 10. 2019, 21:00
Previews 74
V rámci osmého hracího dne letošního ročníku Rolex Shanghai Masters se rozhodne o letošních vítězích. Finále dvouhry obstarají Daniil Medveděv a Alexander Zverev. V deblovém finále se střetnou dvojice Mate Pavič, Bruno Soares a Lukasz Kubot, Marcelo Melo.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry mužů •
Medveděv (3-Rus.) - A. Zverev (5-Něm.) | Center Court 1 (10:30 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
M. Pavič/Soares (8-Chorv./Braz.) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) | Center Court 1 (7:30 SELČ)


• Finále dvouhry mužů •
Daniil Medveděv (4.) - Alexander Zverev (6.) | Center Court 1 (10:30 SELČ)
O trofej pro vítěze budou v nedělním finále bojovat 23letý Daniil Medveděv a o rok mladší Alexander Zverev. Všechny čtyři předchozí souboje vyhrál Zverev, přičemž v nich Medveděvovi povolil jediný set.

Medveděva čeká už deváté letošní finále, o titul bude bojovat už na šestém turnaji v řadě. Letos má ve finálových bojích bilanci 3-5, kariérní 6-6. Na Masters si zahraje třetí letošní a zároveň kariérní finále, zatímco v Montréalu proti Rafaelovi Nadalovi neuspěl, v Cincinnati ve finále porazil Davida Goffina. Medveděv se může stát prvním ruským vítězem čínského Masters od jeho vzniku v roce 2009 (Nikolaj Davyděnko).

Zverev je letos ve finále teprve potřetí a má bilanci 1-1. Celkově se ovšem do finále probojoval už poosmnácté (bilance 11-6). Ve finále Masters má bilanci 3-2, poslední hrál loni během antukového jara v Římě. Pokud Zverev dnes zvítězí, dočká se Německo prvního šanghajského triumfu.

Medveděv bez ohledu na dnešní výsledek zůstane na pozici světové čtyřky. Finálový výsledek neovlivní ani žebříčkové postavení Zvereva, jenž si udrží šestou příčku. Zverev se však v případě triumfu může velmi výrazně přiblížit účasti na Turnaji mistrů, kterou má Medveděv na rozdíl od něj jistou.

Ve vzájemné bilanci sice dominuje Zverev, nicméně oba hráči měli během předchozích soubojů úplně jinou výkonnost než dnes. Zverev v posledních dvou letech patřil k nejlepším hráčům, teď se mezi ně řadí naopak Medveděv. Ten by měl potvrdit skvělou formu posledních měsíců a připsat si premiérový skalp Zvereva. Bude to však nejspíše velmi těsný duel, jelikož Zverev v posledních dvou týdnech předvádí skvělý tenis.

Tip: Medveděv ve třech setech

Aktuální forma
Medveděv v domácí hale v Petrohradu neztratil jediný set a ve svém osmém letošním finále získal svůj třetí letošní titul. Úspěšně tak navázal na fenomenální US Open Series, během něhož triumfoval v Cincinnati (první trofej z Masters) a hrál finále ve Washingtonu, Montréalu a na US Open.

Cesta turnajem
Medveděv do finále prošel bez ztráty setu. Své letošní působení v Šanghaji odstartoval suverénním vítězstvím nad kvalifikantem Cameronem Norriem. S dalším úspěšným kvalifikantem Vaskem Pospisilem měl už podstatně více práce, dokonce musel likvidovat pět setbolů, ve čtvrtfinále přehrál Fabia Fogniniho a v semifinále Stefanose Tsitsipase. Už osm zápasů neztratil jediný set a vyhrál 28 z 31 posledních utkání.

Historie na Rolex Shanghai Masters
Medveděv v Šanghaji startuje potřetí, loni ve druhém kole prohrál bitvu s Rogerem Federer. Druhé kolo bylo před startem letošního ročníku jeho maximem.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Petrohrad, Cincinnati,  Sofie (vítěz);  US Open,  Montréal,  Washington,  Barcelona,  Brisbane (finále); Queens,  Monte Carlo, Rotterdam (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Cincinnati (vítěz); US Open, Montréal, Washington, Brisbane (finále)
Bilance: 58-17
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na betonech: 33-8
Bilance proti hráčům Top 10: 7-6 (kariérní 8-14)
Bilance ve finále Masters: 1-1 (kariérní 1-1)
Bilance ve finále: 3-5 (kariérní 6-6)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (1. kolo), Wimbledon (3. kolo), US Open (finále)

Daniil Medveděv - Rolex Shanghai Masters
Kariérní bilance: 5-2
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Petrohrad (vítěz)
Cesta turnajem: volný los, Norrie (6-3 6-1), Pospisil (7-6 7-5), (10) Fognini (6-3 7-6), (6) Tsitsipas (7-6 7-5)

Aktuální forma
Zverev letos posbíral pár slušných výsledků, ale na velkých podnicích se teprve potřetí dostal mezi nejlepší osmičku. Generálku absolvoval v Pekingu, kde bez ztráty setu došel do semifinále, v němž těsně nestačil na Stefanose Tsitsipase.

Cesta turnajem
V Šanghaji po cestě do čtvrtfinále neztratil jediný set, ovšem třikrát musel do tie-breaku. V úvodních zápasech vyřadil Jérémyho Chardyho a Andreje Rubljova, ve čtvrtfinále po skvělém výkonu ve třech setech porazil dvojnásobného šampiona Rogera Federera a v semifinále zastavil Mattea Berrettiniho.

Historie na Rolex Shanghai Masters
Zverev se šanghajského Masters účastní počtvrté a pokaždé prošel minimálně do osmifinále. Jeho předchozím maximem bylo loňské semifinále, ve kterém schytal výprask od Novaka Djokoviče.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Ženeva (vítěz);  Acapulko (finále);  Peking, Hamburk (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko (finále); Peking (semifinále)
Bilance: 40-19
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 20-8
Bilance proti hráčům Top 10: 1-4 (kariérní 22-26)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 3-2)
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 11-6)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (1. kolo), US Open (osmifinále)

Alexander Zverev - Rolex Shanghai Masters
Kariérní bilance: 10-3
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Peking (semifinále)
Cesta turnajem: volný los, Chardy (7-6 7-6), Rubljov (6-0 7-6), (2) Federer (6-3 6-7 6-3), (11) M. Berrettini (6-3 6-4)


• Finále čtyřhry mužů •
/ M. Pavič / B. Soares - / L. Kubot / M. Melo | Center Court 1 (7:30 SELČ)
Finále čtyřhry obstarají Mate Pavič s Brunem Soaresem a finalisté posledních tří ročníků a obhájci titulu Lukasz Kubot s Marcelem Melem. Bude se jednat o premiérový souboj.

Pavič se Soaresem spolu začali nastupovat během letošní travnaté části sezony a teprve poprvé se společně probojovali do finále. Šestadvacetiletý Pavič bude bojovat o svůj 15. triumf a první na Masters. O 11 let starší Soares bude útočit na 32. trofej, čtvrtou z Masters.

Cesta turnajem
1K: Mannarino/Monfils (6-3 6-3)
2K: Hurkacz/Paire (6-1 7-5)
ČF: (1) Cabal/Farah (6-4 6-2)
SF: J. Murray/N. Skupski (7-5 6-4)

Kubot s Melem jsou naopak sehraným párem, hrají spolu už třetím rokem a získali společně 13 titulů, přičemž čtyřikrát triumfovali na Masters. Sedmatřicetiletý Kubot bude usilovat o 26. vavřín, o rok mladší Melo o 34. kousek.

Cesta turnajem
1K: Čorič/R. Hua (6-4 7-5)
2K: Bopanna/Shapovalov (6-4 3-6 10-7)
ČF: Dodig/Polášek (6-4 7-6)
SF: (6) Mahut/Roger-Vasselin (6-2 6-4)

ROLEX SHANGHAI MASTERS 2019 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT 1 • (od 7:30 SELČ)
1. M. Pavič/Soares (8-Chorv./Braz.) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.)
2. Medveděv (3-Rus.) - A. Zverev (5-Něm.) / nejdříve v 10:30 SELČ
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
woody
Začíná mít ten tenis novy naboj, nextgen se zveda, big 3 zacina mit problemy... Jsem zvedavy na Pariz a TM, pokud Medvedev vydrzi v konzistenci, za par mesicu muze byt No1. Pro Novaka jsou hraci jako Tsisipas, Medvedev, Zverev velmi neprijemny. Maji dobre prvni podani, pomkteremmmaji vysoke procento uhranych micu a sami jsou nebezpecny na returnu. Cedtou je byt aktivnejsi, uvidime.
Reagovat
JCFerrero
Danil obrovsky klobuk dole, ked nehra najlepsi tenista historie Rafa tak je Danil neporazitelny momentalne.
Reagovat
turista
Nejlepší v historii tenisu jsou asi 4 hráči. Nelze rozhodnout, který z nich to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvěd má neskutečnou fazonu, jsem zvědavý, kdo ho porazí. Pokud tuhle formu dostane na GS, tak big3 muže dělat na pohodu trhaci kalendář.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem dojel HL

On z te výhry nemá ani radost, divny tipek
Reagovat
ttopi
To mě zarazilo taky. Vyhraje velký turnaj a jen se tak na Zvereva usměje. Teď co si o tom myslet. Buď ten tenis tak nežere a brzo vyšumí, nebo to dělá prostě proto, že nechce zbytečně vypadat jako mistr světa. Ale třeba je jen tak unavený, že nechce mrhat silami navíc.

Mně se celkem líbí. Vypadá, že si moc nepřipouští tlak, což se mu bude hodit. Nějaký ten GS určitě vyhraje. Proč ne hned na AO 2020.
Reagovat
sojka1
to mi prijde prehnane, asi proto, ze jsem zapas nevidela, ale porazit ho muze preci "kazdy" :-)) s variabilni hrou a skvelym pohybem, kdyz ho hlava podrzi, Fedex, Stefanos, Matteo... :-)
Reagovat
annah
A hlavně Rafa, ten má na ty mlade zatím nejlepší recept. Uvidíme, jak dlouho.
Reagovat
turista
Myslím si, že bude následovat Djokoviče a Federera. Donekonečna je porážet nebude.
Reagovat
Pe3k
Zvereva opravdu nemám rád a u Medveděva se mi opravdu nelíbí jeho tenis, jeho osobnost naopak, proto nechápu proč jsem přál výhru Zverevovi. Z Medvěda se stala mašina na vítězství. Příští rok se fakticky může ucházet o post jedničky, pokud se mu bude dařit i na gs. Asi by měl zamakat na fyzičce. Po Djokovicove dominanci nastoupí dominance Medveděva? A to jsme si mysleli, že to už větší nuda být nemůže, ba ne, může.
Reagovat
annah
Vždycky může být hůř. To jsem si párkrát v životě ověřila...
Reagovat
Nola
teraz je nacase otazka, najde sa hrac /Rafu vynechajme z debaty/ ktory zostreli Medvedika v jeho neuveritelnom mode? kto to bude? su nejake typy? verim, ze to moze byt Fedex, ale musi sa k nemu prepracovat
Reagovat
Elip13
Klidně si myslim, že to může být Nick se kterým prohrál Washington
Reagovat
Mayo
Medvedev beast mode.
Reagovat
Krisboy
Saša otáčí.
Reagovat
Nola
Sasha - vcera nehral dobre s Matteom, a dnes to potvrdzuje, nevidela som ho v zapase s Fedexom, ten musel byt asi duchom niekde na dovolenke, alebo hrat v polospanku, zo stavu 40:0 stratit hru.... som myslela, ze je spat, ale ono to asi este nejaky cas potrva...
Reagovat
Fandina
Šáša dostává klepec. Ach jo.
Reagovat
annah
Už to vypadalo na kanára... Zvíře mě naštvalo v pátek a dnes znovu. :-) Dlouho jsem si myslela, že Zverev je budoucí kandidát na No1. No možná je, ale má velmi zdatného spolukandidáta v jiném zvířeti. Rus hraje fakt skvěle. Jestli bude takhle pokračovat, o pohár na Turnaji mistrů má vystaráno.
Reagovat
Patik
Alex mi príde taký strnulý celkovo..aj ten povzdych pri údere náprah silový úder všetko také kŕčovité akoby musel vyvinúť strašne veľa energie na každý úder..jeden rytmus jedno tempo jedna sila..byť trénerom chytím mu tie ruky a to musí lietať tancovať tam musí byť cit jemnosť uvolnenosť..tá ruka ten forehand musí byť na 10 spôsobov a nie len topspin a kladivo.
Reagovat
Elip13
Zatím naprostá převaha od Medvedeva, Saša zbytečně chybu.
Reagovat
Fandina
Dva ze zvířecí říše proti sobě, medvídky mám ráda, nicméně raději šašíky.
Reagovat
annah
Moc bych si přála, aby vyhrál Zverev. Ale naděje je minimální. Vyhraje Rus.
Reagovat
Ravik
tak Rus vyhraje tak jako tak
Reagovat
Pe3k
No zajímavé je, že i Tsitsipas je poloviční Rus, tedy jeho matka je Ruska, pak nechápu proč nadával na Medvěda že je zku rveny Rus, když on sám je taky.
Reagovat
Nola
+ 1, vobec nechapem nenavist k inym narodom, nezazili sme vojnu, myslim, ze mozno niektori z dochodcov, ktori tu prispievaju, to by sme ako narod Cechov a Slovakov mali skor nenavidiet Nemcov, ktori vyvolali dve svetove vojny a v tej druhej planovali vyhubit Slovanov
Reagovat
annah
Polepšili se. Rusové ne. Nikdy to nedokážou. Hrozný národ.
Reagovat
EllNino
znovu se ptám, jaký je rozdíl mezi Medvedevem, Zverevem, Tsitsipasem, všichni v sobě mají ruskou krev ...:) Že jeden hraje pod ruskou vlajkou, druhý pod německou, třetí pod řeckou, a mohl bych pokračovat (Shapo třeba pod kanadskou atd.) ... přece neznamená, že v nich ta ruská krev není :)
Reagovat
Patik
neni to všetko jedno ? je to šport a ide o šport ten má ľudí spájať nie rozdelovať v športe sa nerieši či si žltý hnedý alebo zelený či si maďar rus alebo slovák..ide len o to aký si dobrý v tom čo robíš a keď je niekto lepší tak mu zlož poklonu a nie nadávky..čo s tým má krajina a pôvod.
Reagovat
EllNino
nic právě :) já tuhle teorii nevedu, annah má ale neustále potřebu vyzdvihovat něčí původ :)
Reagovat
Pe3k
Neumí zhodnotit Rusko jako národ, ale prezidenta mají dobrého, silného. Za to Německo se snaží už po třetí za sto let zničit Evropu, tentokrát ne válkou, ale idio tskou levicovou, imigrační politikou.
Reagovat
Nola
mozno budeme prekvapeni, Sasha nebude Medvedikovi sediet ako dArtagnan, ktory ho ma v hlave, naopak Medved ho este nikdy neporazil....
Reagovat
annah
No kéžby...:-)
Reagovat
EllNino
A Zverev není Rus?
Reagovat
Fandina
Jestli má ruské občanství, tak ano.
Reagovat
annah
Mám takový dojem, že má německé. :-) A narodil se v myslím v Hamburku. Jeho rodiče udělali pro děti to nejlepší, co mohli.
Reagovat
Nola
to nic nemeni na fakte, ze ma ruskych rodicov, koluje mu v zilach ruska krv, jeho brat sa narodil v Moskve, ak by sa Medved narodil v Buenos Aires, tak je pre teba prijatelny?
Reagovat
Pe3k
Pro mě je teda více Rus než Němec.
Reagovat
Fandina
Asi spíš jde o to, kdo kdo žije, než jaké má předky.
Reagovat
EllNino
no jde jí o národ ... a Zverev, Tsitsipas a spol. z toho národu vzešli :)
Reagovat
Fandina
To ale neznamená, že na jedince nemá vliv prostředí, ve kterém žiješ.
Reagovat
annah
Ne o národ, ale o tu příšernou zemi, kde ten hlavní národ masakroval ty ostatní menšinové a masakry ještě vyvážel, kam se dalo.
Reagovat
Nola
ruski tenisti sa ako na tom podielali? Medved trenuje v Spanielsku ak sa nemylim, byva v Monaku..... Nemci nemasakrovali ine narody pocas 2.svetovej? tenisti by sa nemali posudzovat podla povodu, narodnosti, narada, ale podla predvenehej hry, tou je dnes Medved neskutocne vysoko
Reagovat
EllNino
stopro souhlas, annah je celá taková povrchní, nepřeje Rusům, pak zase najednou začne fandit Belindě, že je Švýcarka ... atd :) trochu mi připomíná kada.toma
Reagovat
Nola
Belinda ma aj slovenske obcianstvo myslim, Slovensko miluje, s otcom rozprava slovensky, nie nemecky, francuzsky, taliansky.... ak by Bel nehrala Hopman s Fedexom /boli skveli/ asi ju viac-menej prehliadne
Reagovat
annah
To je možné, protože ženský tenis zas tak moc mesleduju. HC jsem sledovala hlavně kvůli Fedexovi a Belinda tam působila mimořádně sympaticky, tak jsem ji do okruhu hráčů, kterým fandím, přibrala. A to, že je zároveň Slovenka, mi na sympatiích jen přidává, Slovákům fandím až na výjimky (nesympatická Cibulková) vždy a všude. A slovenština mi zní velmi libozvučně.
Reagovat
annah
Já je neposuzuju, ani jim nenadávám do zkur..., jak mi tu kdosi podsunul. Já jim prostě jen nefandím, až na výjimky vždycky fandím jejich soupeřům. A to se snad smí, ne?
Napsala jsem větu: Moc bych si přála, aby vyhrál Zverev. Ale naděje je minimální. Vyhraje Rus. A z téhle celkem dost neviné věty vznikla sáhodlouhá diskuse.
Reagovat
EllNino
ono když to íšeš pod každý článek, že NEFANDÍŠ RUSŮM A NESNÁŠÍŠ JE, tak je těžké to jen tak přejít ... měla bysis to dát do nicku, abychom se už nemuseli dohadovat :))
Reagovat
annah
Nepřeháněj. Pod každý článek? To snad ne.
Reagovat
EllNino
No ...hlavně furt nechápu tu logiku, že vlaječka změní národ :)
Reagovat
Fandina
Když ji všichni vymění, tak národ změní.
Reagovat
EllNino
národ nebo stát :)
Reagovat
Fandina
Všechno souvisí se vším. Když změním prostředí, tak na mě má vliv to nové.
Reagovat
EllNino
hele ... ale tihle mladí za to nemohou :)
Reagovat
aape
rozhodně nejsou jediní v minulosti ani současnosti- pro příklad to dodnes jsou i Turci, ti aktuálně rozjíždějí likvidaci Kurdů
Němcům se momentálně daří dobře, až se situace změní, uvidíme, jak moc se změnili
Reagovat
annah
To je pravda, Turci jsou nevypočitatelní. Viz to, co zrovna teď provádějí.
Reagovat
Nola
som zvedava ci konecne padne Medvedik, Sasha tento titul potrebuje ako sol, nemam favorita, nech je to dobre finale, H2H hovori pre Sashu....
Medved bude hrat aj v Moskve? ten chlap ma energie na rozdavanie.....
Reagovat
Mayo
Mohlo by to byt dobre finále a možno si to aj zapnem. Som zvedavý či dokáže DM konečne poraziť AZ. Je mi jedno, kto vyhra nech je dobrý zápas.
Reagovat
paddy
Finále bude bez Big3, ale největší pozornost stejně věnuji jim. V rámci nekonečné debaty o GOAT jsem spočítal data pro 10 let vrcholu kariéry hráčů. Je to nejférovější srovnání. Kvůli dostupnosti dat resp. konci kariéry jsem zvolil 21.-30. rok života u žen (vyhrávají GS i jako náctileté resp. Steffi končila ve 30) a u mužů 23.-32. rok života (kluci se dostávají na vrchol později resp. omezeno věkem Djokoviče). % jsou odvozena z účastí nikoli z maxima 40 GS. Jak to dopadlo?
Reagovat
paddy
Graf
W/L 186/17 (91,6%); W 16x z 33 GS (48%), F 21x (64%), SF 25x (76%), 7x neúčast
GS tituly: 2/4/6/4 (AO/FO/W/US) z toho hard 6

S. Williams
W/L 160/19 (89,4%); W 12x z 31 GS (39%), F 15x (48%), SF 17x (55%), 9x neúčast
GS tituly: 5/1/4/2 z toho hard 7
Steffi má o něco lepší čísla než Serena, zejména % SF (76% vs 55%). Steffi vyhrávala tituly již jako náctiletá, Serena naopak tituly doháněla až po 30. roce života, kdy už Steffi nehrála. Steffi mohla mít lehčí konkurenci, ale hrála v období kvazi GOAT Seleš, která získala 8 GS a měla sérii 55-1 na GS, 22 titulů a 33 F z 34 turnajů. Za mě je Steffi lepší. Kdyby hrála déle, tak by měla nejvíc GS.
Reagovat
paddy
Federer
W/L 221/24 (90,2%); W 16x z 40 GS (40%), F 23x (58%), SF 32x (80%), 0x neúčast
GS tituly: 4/1/6/5 z toho hard 9

Nadal
W/L 169/21 (88,9%); W 13x z 35 GS (37%), F 18x (51%), SF 20x (57%), 5x neúčast
GS tituly: 1/7/2/3 z toho hard 4

Djokovič
W/L 210/25 (89,4%); W 14x z 39 GS (36%), F 22x (56%), SF 28x (72%), 1x neúčast
GS tituly: 6/1/4/3 z toho hard 9

Roger vychází ve všech číslech o něco lépe, ale ze začátku měl lehčí konkurenci. Avšak ke konci období naopak nevýhodu, protože hrál proti 2 z 3 nejsilnějších hráčů historie. Konkurenti byly o cca 5 let mladší a na vrcholu (25 let), když on sám již překonal svůj zenit. Je jasné Rafa a Novak budou jako jediní plně srovnatelní bez očišťování (1-letý věkový rozdíl a totožná konkurence).

Tito tři jsou bezkonkurenčně nejlepší historii a jsou mezi nimi malé rozdíly. Vzájemné soupeření je nutilo se zlepšovat. Co je (jak známo) odlišuje, je Rafova slabší účast v SF. V tom se projevuje ?relativně? slabší hra na jiných površích kromě antuky, ze které naopak silně těžil. To potvrzuje i kontrast počtu titulů FO vs. zbytek. Mimořádné je, že Roger došel v 80% případů min. do SF!
Reagovat
smazaný uživatel
Podmnožinka 23-32.

Nestranný čitateľ može považovať za velkú zhodu okolností, ze začíname vekom, kedy GS začínal vyhrávat práve Federer..:)..Ten skúsený to može považovať za horizont tendečný.

Ak chceme byt objektívni, skusme to, jeden jediný možný horizont k dnešnemu dnu musí byt 0-32 a teda zhora uzavretý dnesnym vekom Djokovica. Akýkolvek iny horizont je nezmyslom, ak z toho chceme vytiahnut legitimne, relevantné dáta. Neexistuje jeden dovod, preco by sa Nadalovi mali ubrat 4GS, teda ak opomeniem dovod prirodzeného chcenia autora.
Reagovat
smazaný uživatel
*oprava, 6GS z 3 roznych povrchov a olympijske zlato ako perlička..:)

A oprava cislo dva, tentoraz pre Paddyho. Federer má 14/40 nie 16, tak ako by to vyzeralo lepsie. Moja rada znie, treba zmenit horizont na 22-32, Federer dva ziska a Nadal tri stratí, to sa oplatí.
Reagovat
FulnekUltras
A kdo s tím nesouhlasí, musí zítra povinně do Národního divadla. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
pozítří... ;-)
Reagovat
paddy
OH se krásně vyjímají, ale hráč má reálně tak 3 pokusy a o kvalitě titulu můžeme polemizovat. Golden Slam Steffi ale vypadá hezky.

1988 Mečíř
1992 Rosset
1996 Agassi
2000 Kafelnikov
2004 Massú
2008 Nadal
2012 Murray
2016 Murray

1988 Graf
1992 Capriati
1996 Davenport
2000 V. Williams
2004 Henin
2008 Dementieva
2012 S. Williams
2016 Puig (max. 27. na světě)

důkaz, že Murray je největší tenista všech dob a Puig je lepší tenistka než Clijsters nebo Hingis

Bronz má dokonce Paes, který byl nejvýše 84. na světě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Práve preto su OH len čerešničkou na torte, nie samotná torta.
Reagovat
paddy
nejsem Fed fan a dokážu být objektivní

0-32 r.
GS 17/16/15 Fed/Nad/Djo a opět to bude těsné. Dopočti detaily, lehčeji se boří než tvoří (pozn: striktně dodržen den narozenin)

0-30 r.
22/13 Graf/Serena, zbytečné cokoli dál počítat

celá kariéra bude neobjektivní, protože Djodal asi skončí dříve, takže si ušetří prohry a horší stats např. za 37.-39. rok života
jestli Fed vydrží do 60, tak se vsadím, že career W/L mu klesne pod 50%

kam by se dostal Borg, kdyby neskončil před 26?
měl 11 W z 27 GS a to nehrál AO
v jeho věku - Fed 9, Nad 10, Djo 5

pozn: M. Court ve 30: 21 GS a o nízké konkurenci se ani nemusíme bavit
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku Paddy, ale opat ti tam haprujú čísla.

Nadal má v 0-32r, 17GS, nie 16.

To kedy skončí Nadal s Djokovicom je dnes domnenka. Áno, je velmi velký predpoklad, ze vo veku 35-36 neziskaju 3GS ako Federer, na druhu stranu Federer ziskal 0GS vo veku 31-34r, takze sa to vyváži a čísla v záverečnej etape ich kariéry, po 30r života budú mat akú-takú výpovednu hodnotu.

Federer mal dlhé roky reálne nizsiu konkurenciu, kedy bol na vsetky GS mimo RG prakticky sám so svojim levelom tenisu. Level, povedzme niekde okolo roku 2008 vyrovnal na vsetkých povrchoch Nadal a v roku 10-11 definitivne Djokovic. Ale z pohladu hráca je vzdy vyhodnejsie nečelit ziadnej konkurencii v čase svojho vrcholu a mat 20GS k dispozícii len pre seba, ako akceptovat, ze na dalsich 40GS bude v skupine 3-4 kandidátov, vrátane Murryaho.Jednoduchá matematika, keď si to dá človek do pomeru. A tak aj bolo, vytazil z toho maximum maxím, urobil si naoko nedostižný naskok, ktorý sa reálne otriasa az ked bude Nadal čelit 34-35r kariéry.

Naopak Nadal s Djokovicom reálne nikdy nemali 16-20GS bez zvysnej dvojice, kazdy jeden rok sa delil troma a to je samozrejme klúcové.
Reagovat
paddy
Nadal získal 17. titul až po 32. narozeninách

Technická

32. rok života = období mezi 31. a 32. narozeninami
správně tedy má být 1-32r
1 = první rok života (narození až 1. narozeniny) atd.
23-32r = 22. narozeniny až 32. narozeniny
Reagovat
Pe3k
Ho fakta nezajímají, inu žurnalista z Petržalky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Od 0-32, je vacsinou od 0-32. Ohraničili sme to 32, právr kvoli dnešnému veku Djokovica, teda moment, kedy to vieme zmerat.Je nezmyslom odrátat najmladšiemu posledný GS, len preto lebo este nedosiahol 33r, predsa..Pointou bolo určite vek, ktorý dosiahli vsetci traja, a práve preto som rátal Nadalov 17GS, rovnako aj Noleho 16GS.
Reagovat
turista
Nemůžeš při srovnávání hráčů pominout skutečnost, že Djokovič je o rok mladší než Nadal. I ten jeden rok je důležitý a znamená u nich několik titulů a mnoho zápasů.
Reagovat
tommr
úspěchy Grafový je třeba brát s určitou rezervou, protože jí k nim výrazně pomohla fyzická likvidace největší konkurentky jejím fanatickým příznivcem ...
Reagovat
turista
Bohužel ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist