Ve středu 9. října zahájilo Turecko kontroverzní vojenskou operaci v Sýrii. Masivní útok pod názvem Pramen míru je namířen proti kurdských organizacím, tureckým prezidentem Erdoganem označovaných za teroristické. Nyní, čtyři dny od začátku celé akce, se ukázalo, že většina tureckých pozemních jednotek využívá k transportaci elektrické koloběžky poskytnuté americkou firmou Lime.

Dle informací poskytnutých syrskou informační agenturou SANA se první zmínky o Turcích projíždějích pohraniční oblastí na elektrických koloběžkách objevily už ve čtvrtek odpoledne. Největší aktivita byla zaznamenána kolem syrského města Rás Al-ajn, které bylo údajně tureckou armádou v sobotních odpoledních hodinách dobyto. Kurdská armáda toho tvrzení popřela a boj dle jejich slov stále pokračuje.

Greta je podle Jeremyho Clarksona rozmazlený fakan. Dal ji dobrou radu do života

Použití elektrických koloběžek během útoku na Sýrii potvrdil dnes dopoledne i turecký prezident Recep Erdogan: „Ano, je pravda, že naše armáda má k dispozici zhruba sto tisíc elektrických koloběžek značky Lime. Ačkoliv považuji tuto operaci za nezbytnou součást boje proti terorismem, uvědomuji si ekologickou zátěž, která jde s vojenskými operacemi ruku v ruce. Snažíme se proto zmírnit dopad našich akcí v co největším měřítku.“

„Jsem velice spokojen s přátelským přístupem ze strany amerického prezidenta Donalda Trumpa, který sice na změny v klima nesdílí stejný názor jako já, ale i přes to byl schopný vyjednat se společností Lime velice výhodnou dohodu, při které bude mít v blízké době elektrickou koloběžku k dispozici každý příslušník turecké armády,“ zakončil tiskovou konferenci prezident Erdogan, načez ze sálu odjel na své vlastní koloběžce zdobené do barev turecké vlajky.

Pozn.: V rámci kvalitní novinářské praxe je článek zcela vyfabulovaný. Zpráva je poplašného nebo jinak zavádějícího charakteru, proto by si ji neměl nikdo číst.

Michal Švehla

Koloběžka například klientovi při začátku jízdy sdělí, že si nepřeje, aby se na ní někdo vozil. Během jízdy pak chrlí nejrůznější nadávky a nevhodné komentáře.

Skupina hackerů se nabourala do systému elektrických koloběžek Lime. Vozítka pak svým klientům vulgárně nadávala

Komentáře