Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 22:40:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 16. 10. 2019

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.10.2019



Moderátor a novinář Viktor Vincze, cukrář Josef Maršálek a kriminalistická analytička Jiřina Hofmanová se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 16. října ve 21.35 hod. na Primě.


Viktor Vincze – slovenský moderátor a novinář. Začínal jako moderátor v rádiu, v posledních letech patří na Slovensku k nejpopulárnějším televizním tvářím. Moderuje mj. hlavní zpravodajskou relaci. Dříve v rámci zpravodajství působil jako redaktor a věnoval se převážně politickým tématům. Na Valentýna 2017 požádal o ruku v přímém televizním přenosu moderátorku Adélu Banášovou. Jejich svatba se stala událostí, jejíž mediální hodnota přesáhla podle odhadů mediálních expertů milión eur. Po boku své ženy se Viktor před časem vrhl do nových profesních aktivit – pod taktovkou Divadla Šok hrají ve stěžejních rolích v situační tragikomedii Odchody vlakov. Jde o příběh dvou neúspěšných herců, kteří se i za cenu totálního kolapsu snaží zachránit své představení, dobrou pověst a zvláštní milenecký vztah. Režie se ujal Viktorův otec, Viktor Vincze starší. „V souvislosti s Odchody vlakov je pro mě důležité, že jsme v našich kalendářích našli s Adélou společný čas, a díky představení ho máme luxusně hodně,“ říká Viktor. „Hraní po boku mé ženy mě nesmírně baví a těší mě, že to mohu dělat po boku člověka, kterého miluji. Neberu to jako samozřejmost,“ dodává moderátor.


Josef Maršálek – cukrář, jehož Instagram je plný rozevlátých momentek, na první dobrou byste ho tipli spíše na umělce, bohéma, divadelníka, ale asi málokdo by ho odhadl na mistra cukráře, který sedm let strávil v nejlepším cukrářském týmu v Evropě, kde pekl i zákusky pro královnu. Od tří let prý okupoval kuchyně babiček, které ho sice posílaly hrát si na písek, ale když zjistily, že se stále vrací, dostal do ruky misku, aby pěkně dvacet minut třel žloutky s cukrem. Třel žloutky, míchal, pekl, zdobil a celé dětství pomáhal jak babičkám, tak tetám z vesnice, odkud pochází. Nicméně cesta k cukrařině pak vedla oklikou. Po sedmi letech se díky němu tržby na jídle nabízeném v Harrods skoro ztrojnásobily, získal tituly kuchaře roku, tým roku i manažera roku. „Odešel jsem, když mi nabídli pozici šéfcukráře, o kterou jsem na začátku usiloval. Tehdy jsem jim hrdě řekl, že už je na to pozdě. Prostě to stačilo,“ říká o konci kariéry v Harrods Josef Maršálek. Vydal se za svými přáteli do Indie, kde se cukrařině věnoval jeden rok, aby se pak zcela neplánovaně vrátil do Prahy. Svou práci miluje, a možná i proto má osobitý vztah a názor na dnes tolik diskutovaný cukr: „Cukr ze svých kil navíc neobviňuj, není to ďáblův nástroj. Není jediný rok, aby se o cukru nepřišlo s něčím úplně novým. S něčím převratným. Snad ani není žádná další, stejně nebo podobně kontroverzní potravina. Cukr je ale neprávem obviňován z obezity a jiných civilizačních chorob, zubního kazu či rakoviny. Vědci se shodují, že sám o sobě není škodlivý. Škodlivá je pouze jeho nadměrná konzumace,“ říká Josef.


RNDr. Jiřina Hofmanová, Ph.D. – specialistka na násilnou a sexuálně motivovanou trestnou činnost, autorka knihy Jak se vraždí v Česku, která mj. pomáhá detektivům při sestavování profilů pachatelů těch nejzávažnějších zločinů. V 90. letech se podílela na vyšetřování takzvaných orlických vražd. Školila se také u těch nejzkušenějších kriminalistů u Jednotky behaviorální analýzy Akademie FBI v americkém Quanticu a Královské jízdní policie v Kanadě. Byla členkou evropské skupiny behaviorálních analytiků. Říká, že nejbrutálnější vraždy se odehrávají v okruhu nejbližších. „Vraždou mnohdy vyvrcholí problémy, které vznikají v mezilidských vztazích jak v soukromém, tak i pracovním životě. Je to obecný trend na celém světě. Nejvíce pachatelů násilné trestné činnosti, a bohužel i sexuálně motivované trestné činnosti, vychází z okruhu nejbližších rodinných příslušníků a z okruhu známých oběti. Ve vztahu narůstá napětí, a když toto napětí překročí určitou mez, může vyvrcholit v násilný útok,“ vysvětluje. Dodává, že to je dlouhodobý jev. „Zpracovala jsem podrobnou analýzu více než 7500 vražd a pokusů o vraždu, které byly spáchány v letech 1969–2009, a zjistila jsem, že způsob páchání vražd se téměř nezměnil. Je zajímavé, že se nezměnila ani věková struktura pachatelů, motivace trestné činnosti nebo zbraň, kterou je vražda spáchána. Stále převládá usmrcení řeznou či bodnou zbraní, tupým nástrojem či tupým násilím, zvyšuje se počet vražd spáchaných střelnou zbraní a brutalita pachatelů. Vraždu často spáchají osoby, které trpí poruchou osobnosti, kterou není možné medicínsky ovlivnit. Spouštěčem vražedného impulzivního jednání mohou být nejen problémy v soužití, frustrace, nespokojenost v práci, ale i alkohol a užívání drog. Předem promyšlených a připravovaných vražd je výrazně méně než vražd impulzivních, nepřipravovaných a jejich objasňování nekončí vždy usvědčením pachatele.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 16. října ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 13. 10. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.10.2019 • Nový dokumentárny cyklus Fetiše Nežnej revolúcie priblíži udalosti spred 30 rokov
11.10.2019 • TV Markíza: Hosťom nedeľného Na telo bude premiér Peter Pellegrini
11.10.2019 • Z festivalu Oty Hofmana si Česká televize odváží šest cen - uspělo drama Nina či pohádka Čertí brko
10.10.2019 • RTVS pripravila špeciálny program v deň pohrebu Karla Gotta
10.10.2019 • TV Markíza divákom sprostredkuje poslednú rozlúčku s Karlom Gottom
10.10.2019 • Česko Slovensko má talent – Jiřina Bohdalová opět zasahuje

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist