Hlavní obsah

Místo Gottovy ulice budou v Ivančicích Jabloňová a Ořechová

Právo, vtk
Ivančice

Přestože toho má nedávno zesnulý zpěvák Karel Gott s Ivančicemi na Brněnsku společného více, než mnozí tuší, uličku v rodném městě herce Vladimíra Menšíka a malíře Alfonse Muchy mít nebude. Rozhodli o tom zastupitelé, kteří vybírali názvy pro dvě nové ulice. I když si Ivančičtí zpěváka velmi váží, dali přednost Jabloňové a Ořechové před Gottovou.

Foto: Mapy.cz

Městský úřad Ivančice. Ilustrační foto

Článek

„Rozhodli jsme se pokračovat v započatém systému pojmenovávání nových ulic podle názvů stromů,“ řekl Právu ivančický starosta Milan Buček (nez.). Nápad pojmenovat některou z nově vybudovaných ulic po Karlu Gottovi se objevil krátce po jeho úmrtí.

S Gottem se v katedrále loučili Zeman s Babišem, Jágr i umělci

Karel Gott

Videostudio, které natáčelo hudební klipy slavného zpěváka, sídlí totiž v Ivančicích. Proto se v nich objevují záběry z města a okolí, což je jeho obyvatelům dobře známo.

Gottova ulice či náměstí? Zvažují to primátor i Praha 5

Karel Gott

Vedení radnice si podle starosty hluboce váží osobnosti Karla Gotta. „Nechceme se ale zúčastnit soutěže, kdo dříve pojmenuje po Karlu Gottovi ulici nebo divadlo. Některé věci potřebují čas. Jeho památku si můžeme připomínat i jinými způsoby,“ zdůraznil Buček.

Pietní místo na Bertramce 8. říjnaVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám