InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Protivín se pouští do velké opravy sportovní haly

Hala v Protivíně se dočká rekonstrukce.  , Autor: Petr Eliáš

Hala v Protivíně se dočká rekonstrukce.     Autor: Petr Eliáš

PROTIVÍN – V Protivíně začala velká rekonstrukce haly u základní školy v Protivíně. Motivací města je zhruba 30 let starý objekt kompletně opravit. Už totiž neodpovídá dnešním trendům a nároků.

 

„Opravíme všechno, včetně povrchů, osvětlení i vzduchotechniky. Hala na sobě má z doby svého vzniku samozřejmě ještě azbest a luxfery. Bohužel jsme věděli, že maximální dotace je jen pět milionů korun. My jsme byli rozhodnutí, že do toho nechceme dát více jak 14 milionů celkem, takže devět milionů z vlastního. Celá rekonstrukce by ale byla ještě dražší, takže jsme z aktuálního z projektu vyjmuli část, která se týká šaten a sprch. Její stav není ještě havarijní, a když to bude nutné, tuto přístavbu si dokážeme udělat z vlastních peněz třeba v horizontu tří let," popisuje protivínský starosta Jaromír Hlaváč plány města. Rekonstrukce haly vyjde na 13,9 milionu korun včetně daně. O dotační podporu rekonstrukce šaten a sociálního zařízení žádá Protivín v další dotační výzvě.

Už 4. října dojde k předání haly stavařům. Práce mají trvat rok, ale město se dohodlo se stavební firmou, že rekonstrukce nepřekročí 31. srpen příštího roku, aby na začátek školního byla hala hotová. Letos se má začít zateplováním o opravou pláště, takže do 15. října bude hala přístupná veřejnosti. Pak přijde na řadu i vnitřek haly.

„Upustili jsme nakonec od plánu na rozšiřování haly. Kvůli rozměrů tam nemůžeme hrát mistrovské zápasy házené, ale rozšíření by nebylo jednoduché. Zároveň jsme rozhodli, že do budoucna nebudou v hale stolní tenisté, pro které jsme našli jiný prostor, který se opraví. Vytížené hale tak ulevíme," říká Hlaváč, podle kterého bude hala dobrým doplněním nedávno modernizovaného sportovního zázemí u fotbalového hřiště. „Dovolím si tvrdit, že kdo chce v Protivíně sportovat, tak může. Připouštím, že kdybychom nedostali na halu dotaci, tak jsme se do ní nepouštěli. Nebylo smyslem to dělat za své peníze, protože máme za úkol ještě důležitější věci, jako je například škola," připomíná Jaromír Hlaváč.

Halu má ve výpůjčce základní škola, která pronajímá volné hodiny klubům. „My jsme oddílům před dvěma měsíci napsali, že nastane tato situace. Nejběžnější řešení bude, že kluby, které hrají v hale, odehrají své zápasy během rekonstrukce na venkovních hřištích. Nedá se nic dělat, ale až to bude hotové, tak to bude na 20 let zase sloužit. Oddíly to vzaly docela v klidu," tvrdí Jaromír Hlaváč. Stolní tenisté by se měli přesunout do bývalého výměníku. Město ho využívalo jako sklad a na jeho rekonstrukci má vypracovaný projekt. „Když na to neseženeme dotační peníze, tak to pravděpodobně zaplatíme sami," dodává Jaromír Hlaváč.

Vysvětluje také, že sportovní halu využívá do 14 hodin odpoledne z 90 procent jen škola. „To tak i zůstane po rekonstrukci. Problém ale nastává večer, protože všichni by chtěli chodit od 18 do 20 hodin, což je ideální čas. To už bude ale na škole, aby se zájemci našla domluvu. Přesunutím stolního tenisu se hodiny trochu uvolní, ale o moc jiné to nebude. Produktivní čas je stále jen jeden," doplňuje protivínský starosta Hlaváč.- pe-

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace