Vstupenky online

Hlavní jsou tři body, od toho se můžeme odrazit, vrací se k hattricku Vlastimil Dostálek

Redakce • 13.10.2019

V sobotním narozeninovém duelu se blýskl hattrickem a pomohl skolit Chomutov 5:2. Vsetínský útočník Vlastimil Dostálek se po nemoci už v předchozím kole vrátil do sestavy a ve formaci s Vítem Jonákem a Antonínem Pechancem se dostává do herní pohody. „Snad je vidět i herně, že už si trochu věřím. Myslím, že duel s Chomutovem jsme odbojovali a jsem obrovsky rád za celý tým, jak to dopadlo,“ komentoval vítězství nad Piráty.

Proti Chomutovu jste sehrál své druhé utkání po nemoci. Jak jste se na ledě cítil?
Už ve středu proti Přerovu jsem se necítil špatně. V předchozích zápasech jsem laboroval s nemocí a trochu se s tím trápil, ale nechtěl jsem nechat tým ve štychu. Bohužel se pak situace nevyvíjela dobře, musel jsem se plně vyléčit. Cítím se teď mnohem líp. Snad je vidět i herně, že už si trochu věřím. Myslím, že duel s Chomutovem jsme odbojovali a zvládli.

Kudy vedla cesta za třemi body?
V utkání byla spousta vyloučení. Pro nás byl klíčový moment, že jsme ubránili dvojnásobné oslabení a pak oslabení čtyři proti pěti, kdy dal Lukáš Volf gól na 4:2. myslím, že to Chomutov definitivně zlomilo. Kluci, co šli v oslabení na led, padali po hubě. Nějaké předchozí zápasy nám to chybělo, nyní jsme se semkli. To byl klíčový moment zápasu, který rozhodl, že jsme utkání zvládli a získali tři body.

A vy jste k vítězství přispěl hattrickem….
Hlavní je, že máme tři body a od toho se můžeme odrazit. Ve čtvrtek jedeme do Poruby a chceme tam urvat další body, ideálně všechny tři. To nás nyní zajímá. Hattrick proti Chomutovu je třešnička na dortu, ale předvedli jsme týmový výkon v čele se skvělým Davidem Gábou v bráně. Děkuji celému týmu, že jsme to zvládli.

Vedete si evidenci, kolikrát se vám podobný kousek povedl?
Myslím, že tenhle je můj třetí. Ale moc bych to neřešil. Přišel jsem do Vsetína s nějakým očekáváním. Nějakou dobu jsem se trápil. Jsem rád, že teď nějaké góly padají, že jsme vyhráli. Dát hattrick a prohrát? To je k ničemu.

Po takovém utkání, jako bylo to sobotní, ale hráči sebevědomí stoupne, viďte?
Určitě, v předchozích zápasech mi chyběla nějaká lehkost, pálil jsem šance o sto šest. No a do toho nemoc. Trochu jsem se v tom topil. Teď jsem si trošku odpočinul i hlavou a samozřejmě mám výborné spoluhráče, musím jim hodně poděkovat. Jak obránci, tak Tonda Pechanec s Víťou Jonákem hrají skvěle, bez nich bych ty góly určitě nedal. Je radost s nimi hrát.

Vlastně jste se vrátili do původního složení útoku z přípravy. Sedli jste si?
Odehráli jsme spolu zatím asi nejvíc utkání a víme, co od sebe vzájemně na ledě čekat a kde se kdo pohybuje. Asi to byla těžká volba, sestava se míchala, trenéři chtěli dát impuls týmu, aby se nastartoval. Párkrát jsme vyhráli, pak přišly nějaké porážky. Myslím, že proti Chomutovu jsme to odehráli slušně a to i směrem dozadu. Nějaké chyby tam byly, ale rozhodně už to nebylo jako některé předchozí zápasy, kdy jsme tam měli fakt okénka. Myslím, že duel s Piráty byl dobrý a jsme rádi, že jsme to při takové příležitosti zvládli.

Tou příležitostí byla oslava 80. narozenin vsetínského hokeje. Do utkání jste nastoupili ve speciální sadě dresů, už před zápasem se očekávala vysoká návštěva. Měli jste to v hlavách?
Především jsme v hlavách měli, abychom vyhráli, udělali nějakou šňůru a stoupali tabulkou výš. Samozřejmě tohle je krásné jubileum, všichni jsme se na to těšili a chtěli jsme udělat radost fanouškům a vůbec všem, kteří se kolem vsetínského hokeje točí. Že to zkrátka doma zvládneme a zápas nepustíme. Myslím, že jsme do toho šli od první minuty. Jsem obrovsky rád za celý tým, jak to dopadlo. Teď jenom doufám, že budeme nadále sbírat body a posuneme se tabulkou směrem nahoru. Máme silný tým a já mu věřím.

banner pod článkem